Jump to content

Ész, érzelem, érvek, barátok

2020. 02. 18. 19:00

A világ legboldogabb emberének érzed magad, mert úgy érzed, hogy megtaláltad életed párját. Minden szép és jó, azaz majdnem. A barátaid nem kedvelik a párodat.

Szerelemre vágyunk, és ha megadatik, boldogok leszünk. A társunk megtalálása mellett azonban mindig jelen van az életünkben a család és még jobb, ha a barátok is. Így olyan kerek, egész a történet.

Ez a lufi kipukkanhat, ha a barátok és a párunk nem kedvelik egymást. Előfordulhat, hogy a barátok hívják fel a figyelmünket arra, hogy nem kedvelik a párunkat, de történhet ez fordítva.

Ez a „melyik ujjamat harapjam” verzió, hiszen a barátság nagyon fontos, de a szerelem is. Jó esetben ez az állapot csak átmeneti, és ahogy a barátok és az új párunk megismerik és elfogadják egymást.

A nagy szerelem megérkezésével együtt rózsaszín szemüveget is kapunk, amelyen át látjuk a világot, de a párunkat is. A számunkra mindenben tökéletes társ azonban ezt a szintet csak esetünkben éri el, mert ha óvatosan is, talán a barátok jelzik, hogy vannak hibák. Elmondásaik szerint nem is kicsik. Nem értünk ebből semmit, hiszen amiről beszélnek, annak nyomát sem tapasztaljuk ugyanabban az emberben. Megorrolhatunk a barátainkra, akik szerintünk nem akarják elfogadni az új társunkat. Az igaz barátságban azonban nem csak arról van szó, hogy olyat hallunk, amit szeretnénk. Az életünkhöz tartozó, mégis kívülálló személyek jobban láthatják a valóságot, sőt, mindazt reálisabban is. Nemcsak azért, mert ők nem viselik a rózsaszín szemüveget, hanem kívülállóként látnak az életünkre. Barátként mindent tudnak rólunk, így azt is észreveszik, ha megszokottól nagyon eltérően viselkedünk.

A barátok azért vannak, hogy egymásnak mindenről őszintén beszélhessenek. Ezt jelenti a magánélet is. Az az igazi barát, aki őszintén és nyíltan meg tudja mondani a véleményét, mert sokszor ez a legnagyobb segítség. Mégis sértőnek találják sokan, ha a szerelmi életünkről mondanak valami negatívumot.

Fontos a szerelem, a társ megtalálása, mint ahogyan a barátok jelenléte is. Nincs is annál nehezebb helyzet, hogy mihez kezdjünk akkor, ha a társ és a barátok nem jönnek jól ki egymással.

Barátságok szakadtak már meg a szerelem miatt, ugyanakkor szerelem is ért már amiatt véget, mert a barátok felnyitották a szemeket. Az embernek szüksége van a szerelemre, a társra, mint ahogy a barátokra is. Általában össze is lehet egyeztetni. Van azonban, amikor nem csak egyszerű unszimpátia miatt szól a szerelem ellen a barát, hanem nyomós érveket tud felhozni azért, hogy minket megvédjen. Érdemes meghallgatni a barátokat, mert olyat láthatnak, amit mi nem. Természetesen a szerelem is nagyon fontos. Rajtunk áll a döntés, de a mindent rózsaszínben feltüntető szemüveget időnként le kellene venni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)