Jump to content

Vita utáni békülés, az az édes

2020. 02. 26. 19:00

Kétségkívül az egyik legfelemelőbb és legboldogabb érzés a szerelem, de kár lenne abban a hitben ringatni magunkat, hogy ez mindig így lesz.

A rózsaszín elpárolgása után is megmarad a szerelem, azonban sokkal tisztában kezdik látni egymás a párok. Az együttélés során pedig olyan hibák és bajok is felszínre kerülnek, amelyet addig nem tapasztaltak.

A nehezebb időszakok, a hullámvölgyek mintázhatják életünk, és ha együtt is vagyunk a párunkkal jóban, rosszban, az sem jelenti azt, hogy mindenben és mindig egyetértünk. A nézetkülönbség, a meg nem értettség és igazából bármi kiválhat veszekedést a párok között.

Színezi a saját életét és történetét is, vagy pedig kínosan kerüli az a konfliktust, aki azt mondja, hogy a kapcsolatában sosem veszekszik. Az szükséges, az kell, bár amikor benne vagyunk egy ilyen helyzetben, akkor azt kívánjuk, bárcsak meg se történt volna. A veszekedés után azonban édes lehet a kibékülés.

Nem arra biztatunk párokat, hogy ezek után kötelezően be kell iktatni a veszekedést, azonban sok pár számolt be arról, hogy milyen édes a vita utáni békülés és ágyba bújás. Ismerős lehet akár a saját életedből is.

Miért jó kibékülni és összebújni? Mert a harag és a szenvedély közvetlenebb kapcsolatban van, mint gondolnánk. A feszültséget nehéz elviselni egy kapcsolatban, ezért annak oldására vágyunk. Egy kis dacolás, sértődöttség belefér, hogy az indulatok csituljanak, de valamelyik fél úgyis közeledik a másikhoz.

A harag és a szenvedély tehát kéz a kézben jár, és mindkét állapotban hormonok szabadulnak fel. Olyanok, amelyek a boldogság érzését, a kötődést erősítik az emberben és ezért válhat a veszekedés szexbe. A szex ugyanis csitíthatja a hormonokat és az indulatokat is. A harag elmúlhat egy csapásra.

Sőt egyes kapcsolatok bármennyire romantikusan kezdődtek, és tartották ezt az állapotot, az együttélés során sokféle helyzet kialakulhat, olykor veszekedéssé fajulhat. Aki pedig már tapasztalta, hogy milyen édes lehet a békülés, talán vágyik is arra, hogy újból része legyen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)