Jump to content

Van, hogy előre megérzed?

2020. 04. 28. 19:00

Bármivel és bárkivel kapcsolatosan bevillanhat az agyunkban egy gondolat, elkap kellemes vagy nagyon félelmetes, megmagyarázhatatlan érzés. Mintha az univerzum akarna üzenni.

Mintha egy álom lenne, amit láttunk volna, pedig nem is aludtunk. Mindenkivel megeshetett már, hogy mintha a jövőbe látott volna. Nem ijedünk meg, ha az előérzetünk jó, de más az, ha olyan rossz érzés kerít hatalmába, amelytől nehezen tudunk megszabadulni. Még ha semmi sem utal arra, hogy valami rossz fog történni, bennünk eluralkodhat a félelem és idegesség. Mi állhat a rossz megérzés mögött? Egy fellettünk álló erő már tudja azt, amit mi még nem?

Az is megtörténhetett már velünk, hogy csak úgy sodródtunk az életünkben, és így találtunk rá a párunkra, vagy talált ránk ő. Ugyanez lehet igaz a munkakeresésre is. Van, hogy a megérzéseink annyira erősek bennünk, hogy nem is kételkedünk annak erejében, annyira nagy erejük van felettünk. Nem biztos, hogy túl sokat gondolkodunk azon, hogy vajon miből ered ez a megérzés.

Szakemberek is keresték már a megérzések eredetére a választ. Arra már rámutattak, hogy egyes megérzés nem légből kapott, hanem valódi tudáson alapszik. Vagyis olyan emlékek, ismeretek jönnek elő, amikor épp szükség van rá, amiről már el is feledkeztünk, hogy azt hallottuk, láttuk, ismerjük.

A rossz előérzet akár a párkeresés során is felmerülhet bennünk. Elég ahhoz egy rossz megfogalmazás, utána még inkább ki vagyunk élezve a hibákra. Van, hogy ezek elsimulnak bennünk és a személyes találkozás során jóra fordul bennünk a korábbi rossz előérzet. Ha azonban a beszélgetések során is erősödik bennünk a rossz érzés, hallgassunk arra, nem véletlenül motoszkálnak bennünk.

Az agyunk egy szivacs és akként is működik, amikor pedig szükség van, elő tudja hívni az információkat és ilyenkor keletkeznek bennünk a megérzések. Ezeket nyugodtan vegyük alapul, mert az agyunk csak így tud kommunikálni velünk. Képekkel, megérzésekkel tudatja velünk, hogy amit tenni készülünk az helyes-e vagy sem. Nem biztos, hogy nem olyan események jutnak kellő időben eszünkbe, amelyeket már megtapasztaltunk valamikor, de elfelejtettünk. Mindenesetre a megérzéseinknek van alapja, és bizony érdemes arra hallgatni, főleg, ha az nagyon tombol bennünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)