Jump to content

Vagy jobb lesz, vagy vége lesz

2020. 05. 06. 19:00

Az átlagosnál több időt kell otthon tartózkodnunk. Még ha dolgozni el is járunk, a hétvégékre az otthonmaradás jutott.

A korlátozásokat enyhítették ugyan vidéken, de a home office és az otthontanulás miatt még mindig sokan vannak otthon. Akár egész családok töltik most a hétköznapjaikat és a hétvégéket is együtt. A stabil alapokon nyugvó kapcsolatok ebben az időszakban sem inognak meg. Még akkor sem, ha a turbékolás, a heves szerelem ideje már lecsengett és helyette a nyugodtabb, szeretetet árasztó légkör van jelen.

A karantént Kínában már egy ideje feloldották és után azonnal megnövekedett a válások száma. Az összezártság ugyanis felszínre hozhatott minden problémát, amely a párok között létezett. Az állandó együttlét annak lehetőségét is magában hordozza, hogy minden problémáról nyíltan és őszintén tudjanak beszélni és közös megoldást találjanak. Azonban a nagy, őszintén megnyíló beszélgetések sem mindig a békülést eredményezik. Talán közös nevezőre juthatnak a felek, méghozzá arra, hogy békében, de külön utakon folytatják együtt.

Azokban a párkapcsolatokban, ahol az érzelmi alap stabil, ugyanúgy jelentkezhetnek gondok, de a többlet idő, amit egymással kell tölteniük, éppen arra adhat okot, hogy visszahozzák a régi tüzet, újdonságot vigyenek a kapcsolatukba és azt jobbá tegyék. Az összezártságot tehát lehetőségként és kínként is meg lehet élni.

Ha lehetőség még bőven van a kapcsolatban, akkor az együtt töltött időt is értékelni fogjuk. A helyzettel való megbirkózás összekovácsolhatja az embereket, a párokat is. Ha a problémák megoldását tűztük ki célul, akkor a másik jó tulajdonságaira koncentráljunk, és ne a rosszakra. Az egymásra figyelés és az együtt töltött idő a hálószobába is költözzön be.

A karantén időszakából kitörve azonban többen érzik úgy, hogy az együtt töltött idő csak megerősítette abban, hogy ennek a kapcsolatnak vége. Ez azokkal történhet meg, akiknek viszonya már a koronavírus begyűrűzése előtt labilis volt. A problémák eltussolása, a nem beszélgetés, a struccpolitika nem szünteti meg a válságot, csak tetézi a bajt. Akik pedig így éltek, a mostani összezárt állapot felszínre hozhatta a szőnyeg alá söpört problémákat.

Talán már a kötelező otthonlét előtt megfogalmazódott a gondolat, hogy ezt a kapcsolatot le kell zárni, de ebben az időszakban még ezt is jobban meg kellett gondolni. Most, hogy várhatóan nagyobb szabadság lesz, a végérvényesen tönkrement kapcsolatban fuldoklók szinte kitörhetnek a szorításból és a szabadságot fogják választani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)