Jump to content

Az internet lehet segítség, ha jól használod

2020. 07. 13. 19:00

Aki nem bízza a véletlenre azt, hogy szingliből újból párkapcsolati státuszban tudja magát, az talán még a technikát is alkalmazza a sorsa alakulásában.

Egyáltalán nem ritka, hogy online felületen is megpróbálkoznak az emberek társat keresni maguknak. Nemcsak gyors, de kényelmes módja az ismerkedésnek, de annak előnye mellett hátrányokkal is szembesülhetünk.

Az adatlapok és a fotók között mustrálva nagyon gyorsan hozunk döntéseket. Elég egy nem tetsző kép az illetőről, egy olyan megjegyzés az adatlapon, ami nem illik a mi elképzeléseinkhez, és már lapozunk is tovább. Csakhogy pontosan így lehetnek ezzel azok is, akik a mi adatlapunkat nézik meg. Nem biztos, hogy azt látjuk és azt láttatjuk, amik valójában vagyunk. Az internetes társkeresés során érdemes néhány dolgot nagyon átgondolni.

Bármelyik felületen regisztráljuk magunkat, sokat számít, hogy mennyit adunk ki magunkról. Ez igaz a fotókra és arra is, amit leírunk magunkról. Ha túl sokat írunk saját életünkről, azt vagy el sem olvassák, vagy unalmasnak ítélhetik. Ismerkedéskor meg kell fontolni, hogy ne terheljünk túl idegeneket adatokkal és információkkal, ugyanakkor a túl kevés meg semmitmondó lehet. Ugyanez igaz akkor is, ha már kommunikáció alakult ki valakivel. Annyit érdemes idegenekkel megosztani, mint amennyit más idegennek is elmondanál, az nem titok, és nem baj, ha más is tudja.

A magára igényesek arra is odafigyelnek, hogy amit magukról írnak az ne csak tartalmában, de helyesírásban is megfelelő legyen. Nagyon kiábrándító tud lenni, ha a mondatok javában „ordibáló” helyesírási hibák hívják fel magukra a figyelmet. Ma már könnyű kikerülni az ilyenfajta bakikat, ha szövegszerkesztő programon keresztül írjuk le gondolatainkat. Ugyanígy az online, írásban történő kommunikáció során is nagy jelentősége lehet az írás minőségének és mennyiségének is.

Az online társkeresésbe sokan már azért bele sem kezdenek, mert a sok kamutól tartanak. Olyan ez, mint egy önéletrajz. Lehet hazudni, mást írni a társkeresős adatlapon, mint ami a valóság, ugyanúgy lehet torzítani a chat során is, de miért lenne az jó, ha társat keresünk? Ha az a cél, hogy az online kommunikációról egyszer a valós találkozásig eljussunk, ott úgyis sok minden kiderülhet.

Aki már hosszabb ideje szingli, akár magányos, talán jobban vágyhat egy kapcsolatra. Az sem jó, ha igényünket túlságosan leadjuk, de a szigorú elvárásokat sem biztos, hogy van ember, aki meg tudja ugrani. Mindenképp érdemes leszögezni már az elején, hogy milyenfajta kapcsolatra vágyunk, így célzottan azok kereshetnek fel, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak.

A sablonok ugyan keretet adhatnak akár az ismerkedésnek, de mindenki olyan egyedi, így az ismerkedés is jobb, ha nem unalmasan indul. A sokadik ugyanolyan semmitmondó kérdés-felelek után már szinte érdektelenné válhat az ember.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)