Jump to content

Írásos felmondás egy kapcsolatban

2020. 08. 06. 19:00

Őszinteségre vágyunk kapcsolatainkban. Nemcsak szerelmi, de bármilyen társas kapcsolatainkban igényünk van az őszinteségre.

A párkapcsolat egy olyan szoros kapcsolat, amelyben nincs helye alakoskodásnak, megjátszásnak, hamis szavaknak. Ezért, ha egy kapcsolat eljut arra a pontra, hogy már nem tudnak beleadni annyit, mint az elején, nyűgössé válnak a közös mindennapok, akkor a szakítás mellett dönthetnek. Van azonban, hogy ez a döntés csak az egyik fél fejében születik meg, és a szakítás nehéz lépését ő teszi meg. Még az ilyen döntés meghozatala után sem mindegy azonban, hogy a szakítást hogyan vitelezzük ki.

Írásban

Sokan döntenek amellett, hogy ahelyett, hogy társuk szemébe néznének és őszintén elmondanák, mennyire nem érzik már jól magukat a kapcsolatban, inkább tollat ragadnak. Sőt inkább a telefonjukba kapaszkodnak, vagy a klaviatúra felé görnyednek és könnyen/düh hatására megfogalmazzák szakítólevelüket. Kutatások szerint igen sokan választják a kapcsolat lezárására a könnyebb utat, azaz írásban szakítanak. Ha azt gondolnánk, hogy ez csak a fiatalok módszere, akkor tévedünk.

Kezdeti könnyebbség

Ami megnyugvást ad a legelején, hogy túl vagyunk a szakításon, később az okozhat nehézséget is. Ha ugyanis nem látjuk egymás tekintetét és reakcióit, nehezebb megérteni azt is, hogy mi vezetett el idáig minket. Ha pedig nincsenek a kérdések megválaszolva, az elengedés és lezárás is nehezebb, amely a jövőnk alakulására is hatással van.

Modern szokások

Ma már az ismerkedés és a randizás terepe is lehet az internet. A levélváltások, a telefonos beszélgetések során megismerhetik egymást az emberek személyes találkozás nélkül is. A távolság, az egymás egyre inkább megismerése során nem biztos, hogy a találkozásig el is jutnak az ismerkedők, így az írásban történő lezárás könnyű és járható útja annak, hogy mást keressenek maguk mellé.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)