Jump to content

Evés, főzés, mint kapocs

2020. 08. 07. 19:00

A kapcsolatokat, házasságokat a szerelem tartja össze, de ennek hiánya, vagy e mellett is lehetnek tényezők, amelyek erős kapocsként működnek.

A már gyengülő párkapcsolatokban is működhet erős összetartóként a jó testi kapcsolat. Sokan a gyerekek meglétére, közös felnevelésük érdekében maradnak együtt. Való igaz, hogy ezek mind fontosak egy jó kapcsolatban, de mit érezhető, szerelem nélkül is együtt maradhatnak párok.

Mégsem erre vágyunk. Arra törekszünk, hogy olyan társat találjunk, akivel hosszú távon képesek vagyunk úgy együttműködni, együtt élni, hogy ez ne okozzon gondot, ne érezze egyik fél sem magát rosszul abban. Az egyforma gondolkodás, az azonos jövőkép, az egyforma hobbi a szerelem megléte és a szexualitás mellett is nagyon fontos.

Étel, mint kapocs

Az étkezések minden ember központi tevékenysége, és sokan nemcsak az evésért, de az ételek elkészítéséért is rajongunk. Még jobb, ha a konyhában való tevékenykedésben a párok együttesen érzik jól magukat.

A közös főzésnek megvan a maga romantikája, hiszen együtt kell tevékenykedni a konyhában. Ehhez alkalmazkodás, összjáték fontos, és a párok az életkészítés közben töltenek el olyan időt, amelyben nemcsak egymással való munkát és időtöltést élvezhetik, hanem együtt alkotnak valami finomat, valami jót.

A közös tevékenységek amúgy is jó hatással vannak a kapcsolatokra, és ez nemcsak az evésre, de már az ételek elkészítésére is igaz lehet. Az együtt elkészített, majd elfogyasztott ételek ráadásul időtöltésnek sem rosszak, de még a biztonságérzetünket is növelheti. Máshogy indul egy olyan nap, amikor együtt készítjük el az egész család számára a reggelit. Ha nem is otthon fogyasztjuk azt el, de a munkafolyamatban a szülők együttműködnek, akkor a munkát is megosztják egymás között. Jobban haladnak és a készítéskor meg tudják beszélni a napi teendőket. Ugyanez lehet igaz bármelyik másik, együtt töltött étkezésre.

Újabbnál újabb recepteket lehet kipróbálni, az ízekkel, ízesítéssel is játszani lehet. A főzés már a vásárlással megkezdődik, amelyet ugyanúgy lehet együtt végezni. Amint megszületik az ötlet, hogy mi főzzünk, attól fogva jó móka, közös tevékenység is lehet a konyhában való együttes ténykedés, de akár kisebb háború is kitörhet. Bárhogy is alakul, ez a fajta együttes munka erősítheti a kapcsolatokat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)