Jump to content

Virtuális jelek, amelyek a kapcsolat instabilitását mutatják

2020. 08. 12. 19:00

A szem a lélek tükre és valóban sok minden kiszűrhető csak abból, ahogy néz a társunk, ám ez a világ azt is adja, hogy a kommunikáció során nem mindig pillantunk párunk szemeibe.

A digitalizált világunkban olyan okos technikai eszközök vannak mindennapi használatban, amely a távoli kommunikációra is képes. A telefonunk már rég nem csak azt a szolgáltatást nyújtja, hogy telefonáljunk párunknak. Természetesen arra is való, de még számos más megoldást is kínál.

Így a kommunikáció nemcsak szóban, de írásban is folyhat közöttünk. Telefonálni nem is mindig van módunk, vagy a szerelmünknek van elfoglaltsága, de írásban elmondani vagy megkérdezni valamit bármikor lehet, és legfeljebb később kapunk arra választ, amikor lehetősége adódik. Ez az új világ azonban arra késztet, hogy megtanuljunk ezzel együtt élni. Míg a tekintetből, mozdulatokból sok mindent ki tudunk szűrni, addig az írott kommunikáció során a leírtakra hagyatkozhatunk. A közösségi oldalak direkt amiatt fejlesztették ki, hogy barátok, rokonok egymáshoz tudjanak kapcsolódni az internetnek köszönhetően bármilyen távol is élnek egymástól. Azonban a közösségi oldalunk árulkodhat hangulatunkról, állapotunkról, magánéletünkről is. Pláne, ha arról nyíltan posztolunk is.

Kapcsolatban

Párkapcsolatban élve még a közösségi oldalon való kommunikációnk is megváltozhat. Az „egyedülálló” státuszunk módosulhat „házas” vagy „kapcsolatban”-ra. A tartós szerelem, a jó kapcsolat alapját a bizalom, az őszinteség és a hűség jelenti, de ez a huncut modern technika lehetőséget ad arra is, hogy érzelmi instabilitásunkat, kicsapongásainkat palástoljuk. A telefonzár lehetőséget ad arra, hogy csak a tulajdonosa tudja a mobilját használni. Azonban így is hagyhat jelet az, aki megingott magánéletében, kapcsolatában.

Jelek

Először csak a sok munkára hivatkozva nem ír vissza azonnal. Ugye milyen ismerős az a helyzet, amikor azonnali válaszra lenne szükségünk, de csak az jelenik meg az üzenetünk alatt, hogy „látta” és hiába várjuk, hogy történjen valami, az nem következik be. Még idegesítőbb ez, ha a szerelmünk tesz velünk így és egyre többször. Annak ellenére nem válaszol, nem ír, nem küld szívecskéket, hogy folyton online van. Egy idő után óhatatlan, hogy azon kezdünk el gondolkodni, hogy ha online, akkor mit néz folyton, miért aktív, kinek ír, mit ír?

Másik jel lehet, ha az eddigieknél sokkal intenzívebb posztolást tapasztalunk a közösségi oldalán. Még ez nem is lenne gond, de ha ezekben sosem utal ránk a párunk, az olyan, mintha nem vállalna fel. Ezt mutathatja az is, ha a profilján említést sem tesz rólunk. Ha egy idegen lép a közösségi oldalon létező profiljába, könnyen azt hiheti, hogy egyedülálló, hiszen se egy kép, se egy elejtett utalás nem szól arról, hogy kapcsolatban van.

Az árulkodó jelek közé tartozik az is, ha megváltozott a párunk posztolási szokása. Nemcsak gyakrabban teszi azt, de folyton csak magáról rak ki képeket, sokatmondó idézeteket oszt meg, mind olyan utalás lehet, hogy valami nincs rendben magánéletében.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pexels.com)