Jump to content

Szív és/vagy ész

2020. 09. 17. 19:00

Az ember annál óvatosabbá válik, minél többször égeti meg magát az életben. Folyamatos a tanulás, a fejlődés, és ha jól csináljuk, akkor hasonló helyzetben már nem fogunk hibázni.

A párkapcsolatainkból is tanulhatunk, mint ahogy hibázhatunk is benne. Mert nem mindenki találja meg elsőre azt a szerelmét, akivel közösen élik le életüket. Ez azt is jelentheti, hogy több kapcsolatot is megélhetünk, mire eljutunk az igaziig. Addig viszont tapasztalunk örömöt, bánatot, fájdalmat. A több szakítás, elhagyás elbizonytalaníthat, vagy épp megerősíthet.

Például abban is megerősíthet, hogy hallgatni szükséges a megérzéseinkre. Főleg akkor, ha egy olyan kapcsolatot tudhatunk magunk mögött, amelynek már a kezdetek kezdetén volt bennünk valamilyen furcsa, megmagyarázhatatlan baljós érzés. Az ember szereti ezeket magában elnyomni. Főleg, ha igazán szeretnénk egy jó párkapcsolatban lenni. Megteszünk azért mindent, hogy az tényleg működőképes legyen. Mások sokkal tudatosabban építik nemcsak a karrierjüket, de akár a magánéletüket is.  

Érzelmeink és gondolataink nagyban befolyásolják azt, hogyan reagálunk egy hozzánk közeledő érzelmeire. Ma már megtehetjük, hogy szerelemből választhatunk magunk mellé párt, házastársat. Volt idő, amikor a rang, a vagyon uralkodott, ott nem volt kérdés a házasság, de a szerelem nem biztos, hogy kialakult. Szerencsére már máshogy van, így az érzelmeink, vagyis a szívünk mindenképp dominál akkor, amikor valakivel párkapcsolatot létesítünk. Különben mi vonzana abban, hogy egy másik személy mellett legyünk? Ha nincs semmi, amitől elalélhatnánk, amitől megremeg a lábunk, ami ösztönöz és motivál, akkor mi értelme? Ezt az eszünkkel sem tudjuk magunkra erőltetni.

Ugyanakkor, ha a nagy érzelem megléte mellett is lehetnek olyan leküzdhetetlen akadályok, amelyek megrontják a kapcsolatot. Ha pedig ezek már a kapcsolat indulásakor jelentkeznek, igenis hallgatni szükséges a józanész gondolataira is.

Végeredményképp talán az arany középút a legjobb. Ha az érzelmek a helyükön vannak, megvannak, az stabil alapot adhat a kapcsolatnak. Az eszünket beleadva pedig az esetleges hibákat is meg lehet beszélni, meg lehet oldani.

Egyáltalán nincs arra nézve semmilyen írott szabály, hogy magánéletünk során csak a szívünkkel vagy csak az eszünkkel dönthetünk valaki mellett vagy ellen. Bizonyos ponton mindegyikre legalább akkora szükség van, így nem érdemes szétválasztani a kettőt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)