Jump to content

Szereted őt vagy csak a szerelem gondolatát szereted?

2020. 09. 30. 19:00

A szerelem mindenki számára fontos és áhított, de a kapcsolatukba belefáradtak vagy a szinglik számára még szükségesebb.

A régóta egyedül élők egy idő után megelégelhetik a szingli létet és bizony vágyakozhatnak egy társ után. Az ismerkedések és a kapcsolatba való ugrás pedig nem mindig azt az eredményt hozza, amit szeretnénk. Ezért van, az hogy belemagyarázzuk. Ez igazi szerelem.

Aztán ott vannak azok, akik között fizikailag nagyobb távolság miatt csak az internetre, telefonra hagyatkozhatnak, hogy érzelmeiket kifejezzék. Alig várják, hogy végre együtt lehessenek. És vannak azok, akik bár földrajzilag nincsenek olyan távol egymástól, a kapcsolattartásra főleg a modern kor adta kommunikációs lehetőségeket használják ki, de ha egymás közelében vannak egészen más érzéseket élnek meg. Az ilyen kapcsolatban élő párok számára a chaten való kapcsolattartás sokkal nagyobb érzelmeket szabadíthat fel, mint…

Együtt egészen más

Van az a fajta kapcsolat, amikor a távolság megléte érezteti velünk a másik ember hiányát, az iránta érzett szerelmet. Az érzelmek erősek, a szerelem érzése heves. Azt érezzük, hogy bárcsak velünk lenne a párunk. Romantikázás lenne a köbön. Aztán amikor tényleg együtt lehetnétek, valami mégsem stimmel. A szerelmes hangulat nemhogy hevesebb lenne köztetek, de mintha nem is lenne. Egy kis együttlét után már lehet az a gondolatunkban, hogy ennyi épp elég volt, jobb lenne már egyedül lenni. Esetleg veszekedésekben is megnyilvánulnak ezek az érzelmi ingadozások. Ez az ellentmondásosság pedig gondolkodásra késztet.

Nem tartoztok össze

Kívülről érkező jelzések szerint lehettek összeillő pár, de ha azt érzed, hogy valami mégsem stimmel, az lelked sugallja. Nem véletlenül. Lehet, hogy nem abba a személybe vagy szerelmes, pusztán egy kapcsolatot szerettél volna és némileg megalkudtál. Nem olyan rossz, el lehet ebben a párkapcsolatban lavírozni, de a lelked legmélyén érzed, hogy nem tudsz kiteljesedni benne. Márpedig egy kapcsolatban fejlődni kell, ez a tartósság kulcsa. Ahol nincs meg az, hogy tovább tudjon épülni és fejlődni a kapcsolat, az halálra van ítélve, csak azt be kell vallani magunknak is. Ez pedig nehéz. Nemcsak felismerni, de belátni is.

Eljön az idő…

Amikor már nem akarunk megalkudni, önmagunkat és álmainkat feladni. Akkor már az egyedüllét gondolatával is jobban megbirkózunk, mintsem egy megalkuvó kapcsolatba menjünk bele. Ehhez tapasztalatra és érettségre van szükség, hogy ne fogadjuk el azt, amit a gép dobott.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)