Jump to content

A szerelembe is beleszól(hat) a vírus

2020. 10. 02. 19:00

Sokan élték meg nehézségként a koronavírus-járvány elleni tett óvintézkedések egyikét, a karantént. Nemcsak testileg, de lelkileg is gyötrő lehetett ez az időszak.

A félelem, a bizonytalanság, megválaszolatlan kérdések tartják sakkban az emberiséget azóta, hogy a koronavírus felütötte a fejét. A maszk, a kézfertőtlenítés, az időkorlát és a távolság tartása, a karantén rányomta a bélyegét az életünkre.

Az otthonról történő munka és tanulás jelenthetett eleinte könnyebbséget, ugyanakkor a bezártság egy idő után kényelmetlenné válhatott. De még mindig azok voltak a legjobb helyzetben, akik együtt lehettek családtagjaikkal, szeretteikkel. Akiknek szereleme másik országban dolgozik, ingázik, a karantén jöhetett olyan rosszkor, hogy hónapokra elszakították őket egymástól. Ez az időszak még az ismerkedésre is rányomhatta a bélyegét.

Az egyedülállók természetes vágya, hogy előbb vagy utóbb igazi társukra találjanak. Alapjában véve nehéz feladat, hogy a megfelelő partnert megtalálják, de a jelenlegi helyzet tovább nehezíti azt. A karantént ugyan feloldották és most szabad a társaságba járás, de nagyobb programokat így is eltörölték. A mai világban amúgy is nagy teret nyert az interneten való ismerkedés, társkeresés, de az csak a kommunikáció, a kapcsolat beindításában játszik általában szerepet. Még a legizgalmasabb online párbeszédek is arra ösztönöznek, hogy testközelből megtapasztaljuk a másik közelségét. Vajon élőben is pontosan olyan hatást vált ki a másik fél, mint az internetnek, telefonnak köszönhetően?

Ismerkedni ma már otthon ülve is lehet. Valameddig teljesen megfelelő ez a forma. Ha azonban megismerünk valakit, szimpatikussá válik az online ismerkedésben éppúgy, mint ahogy a telefonon történő beszélgetéskor is, a következő lépés a személyes találkozás. Ettől azonban sokan óvakodnak, habár erre lehetőség van. Vannak azonban olyan szerelmesek, akik az ismerkedés elején tartanak, de már az első személyes találkozókon is túl vannak.

Ha országon belül, de egymástól mégis távol élnek, eleve nehezebb a találkozás. A kapcsolattartásra ugyanúgy megvan a lehetőség az internetnek és a telefonnak köszönhetően, de a vírus miatti aggodalom talán még a találkozásokat is megritkítja. Ez lehet egy kapcsolat vízválasztója, amely már a legelején megnehezítheti és egyben megerősítheti a szerelmet, vagy éppen tönkre teszi. A már régebb óta tartó szerelmeket is nagy próba elé állítja a Covid-19, ha egymástól távolabb élnek a pár tagjai. A türelem, a bizalom, a kitartás most olyan erény lehet, amelyet eddig talán fel sem fedezett magában az ember. 

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)