Jump to content

Vegyél ki néhány órás/napos szabit

2020. 11. 13. 19:00

A szerelem csodás dolog. Ha rátalálunk az igazira, úgy képzeljük el, hogy állandóan együtt leszünk ezentúl.

Az elején minden bizonnyal, ami egyáltalán nem gond. Sőt a világ legtermészetesebb dolga, hogy a nagy érzelmek arra késztetnek, hogy párunkkal együtt lehessünk. Együtt járás, komoly kapcsolat, összeköltözés, házasság, gyerekek. Mindez normális vágyunk, ha biztonságban érezzük magunkat valaki mellett. Azonban évek múlva már annak is tudunk örülni, ha néha egyedül maradunk akár több napra is. Ez még nem feltétlenül annak a jele, hogy baj van a kapcsolatban.

Munkában és magánéletben

Mindenkinek jár a szabadság. Így van ez a munka világában. De van, hogy a kapcsolatunkban is azt érezzük, hogy szükségünk van az egyedüllétre. Van, hogy ezt igyekszünk még magunk elől is eltitkolni és elnyomni és uralkodni az érzéseink felett. Nem is biztos, hogy a másik féllel van a gond, egyszerűen csak nagy a nyomás, amely ráadásul többfelől bombáz.
A munkahelyünkön kivesszük a jól megérdemelt szabadságot és remélhetőleg újult erővel térünk vissza. Miért ne érezhetnénk hasonlót a kapcsolatunkban is?
Ne is ostorozd magad, ha érzel ilyet. Nem biztos, hogy a szerelem, a kapcsolat vége, csupán csak magaddal és a gondolataiddal szeretnél maradni. Talán erre van szüksége a társadnak is, csak nem meri felhozni, mert attól tart, hogy máshogy vennénk ezt? Könnyen meglehet.

Egy jól működő párkapcsolatban mindent meg tudnak beszélni a felek, így nyugodtan el lehet engedni a baráti, családi eseményekre egyedül.

Jelek, hogy te menj szabadságra

Meglehet, hogy a magánéletünk rendben van ugyan, de akkora a feszültség bennünk, hogy kivetítjük arra az emberre, aki hozzánk a legközelebb áll. Ha nem kérjük magunkat időközönként szabadságra, akkor bizony elhatalmasodhatnak bennünk olyan gondolatok, amelyek talán nem is léteznének, ha engednénk egymás néha szabadon. Például idegesít a társunk jelenléte. Felfigyelhetünk olyan tulajdonságaira, szokásaira, amelyek eddig is jelen voltak, de most bosszantanak. Ha nem figyelünk oda, akkor akár ok nélkül is kritizálhatjuk a párunkat és akár meg is bánthatjuk azzal.

Mi a teendő?

Engedjétek meg egymásnak a pároddal, hogy szabadságoljátok magatokat. Akár néhány órás kimenő is jót tehet a párkapcsolatnak. Ahogy neked is szükséged van rá, úgy engedd meg a párodnak is, hogy elmenjen a barátaival, vagy egyedül valahová.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)