Jump to content

Az én Valentinom

2021. 02. 15. 19:00

Minden évben eljön a szerelmesek napja, és a legszerencsésebbek nemcsak aznap érzik a kitüntetett figyelmet, hanem az év bármelyik napján.

Mint minden szezonális alkalom idején, így a Valentin-nap előtt is felkészülnek a boltok az olyan ajándékokkal, amelyeket a szerelmesek adhatnak át egymásnak. Még az élelmiszerboltok is feltöltik a csokiállományt, de bármi lehet olyan, amivel a párunknak kedveskedni tudunk.

Ezen a napon előszeretettel ajándékozunk csokoládét, de a ruhaneműk, az ékszerek, na és persze a virág az, ami ilyenkor a legkelendőbb. Természetesen nem csak Bálint napon kell egymást szeretni és sokan nem is kedvelik ezt a külföldről behozott ünnepet, azonban ha nem ajándékozzuk meg minimálisan sem a párunkat, abból akár sértődés vagy veszekedés is kialakulhat.

Legalább minimális figyelmesség

Ez az, amire még akkor is vágyunk, ha a Valentin-napot idegen ünnepnek érezzük. Egy csoki, egy szál virág nem a világ, mégis sokat jelent. A virágüzletek számára az egyik legnagyobb forgalmú napnak számít a Valentin-nap. Csak ezen a napon 200 milliónál is több virág – történetesen rózsa – fogy. A legáltalánosabban tehát a férfiak szívük választottját virággal lepik meg. Az Anyák napja és a Nőnap mellett a Valentin-nap igencsak bő forgalmat jelent.

A virág a legegyszerűbb, mégis legsokatmondóbb ajándék ezen a napon a nők számára, azonban nemcsak a férfiak szokták a gyengébbik nemet megajándékozni, hanem fordítva is. Ráadásul a nő a nőt is meglepheti aprósággal, amellyel a barátságot, a szeretetet fejezik ki. Amerikában az sem ritka, ha a nők saját magukat lepik meg virággal. Még arra is van példa, hogy a virágot maguknak, címre küldik futárral.

A Valentin-nap idén vasárnapra esik, de még így is sok virágbolt nyitva tart azért, hogy mindenki meglephesse szerelmét. Ugyanis jellemző az, hogy a szerelmesek kivárnak az utolsó pillanatig és aznap vásárolják meg az ajándékot. Másképp kell gondolkodniuk azoknak, akik egyedi, személyre szabott ajándékkal szeretnék párjukat meglepni. Az egyediség pedig nagyobb kutatást igényel. Az internet adta lehetőségeket sokan használják ki, így sokan online rendelik meg ajándékukat.

Ezen a napon nemcsak a már kapcsolatban lévők ajándékozzák meg egymást, hanem akár ismeretlenek is feltűnhetnek és titkos hódoló formájában fejezik ki hódolatukat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)