Jump to content

3 plusz a jó kapcsolatokban

2021. 02. 18. 19:00

A párkapcsolat biztonságot adhat akkor, ha abban ki tudunk teljesedni, szerelmen nyugszik, és jól érezzük magunkat abban.

Igen, a jó párkapcsolat biztonságot ad. Jó érzés oda hazamenni, ahol a szerelmünk vár. Az az ember, aki mellett el tudjuk képzelni az egész életünket. Ahogy fejlődik egyre erősebbé a párkapcsolat, úgy jönnek a következő megmászandó lépcsőfokok: eljegyzés, esküvő, gyermekvállalás, testvér.

A szerelem és a kapcsolat elején teljesen egyértelmű, hogy a nagy érzelmek megélése során nagyokat mondunk a másiknak. Nem hazudunk, hanem úgy érezzük, hogy ez az érzés soha nem fog sem kihunyni, sem csitulni. Pedig minden kapcsolat rejt nehézségeket. Ha nem érzelmi viharokat élünk meg, akkor külső tényezők befolyásolhatják a boldogságunkat. A párkapcsolat azonban nem az a fajta, ha megszereztük valaki bizalmát és szerelmét, az már örökre úgy is marad. Főleg nem úgy, ha attól a ponttól kezdve nem csinálunk semmit. Ha már nagyon dolgozni kell a szerelemért, az sem jó, de ha fontos a társunk, a kapcsolatunk, akkor mégiscsak figyelni szükséges néhány dologra.

Adjunk hálát azért, amink van

Hányszor hallottuk már azt, hogy adjunk hálát azért, amink van, de azt leginkább a jólétet megalapozó tárgyainkra, ingatlanainkra gondolunk. Pedig a családért, a szerelemért ugyanúgy hálásnak kell lennünk naponta. Éppen ezért vegyük észre, ha a társunk meglep aprósággal, tesz olyat, amit csak azért csinál, hogy nekünk örömöt okozzon. A tőlünk eredő figyelmesség legalább olyan nagy jelentőségű lehet, úgyhogy bátran mutassuk ki, mit érzünk. Még akkor is, ha már több éves, vagy akár évtizedes múlt van mögöttünk.

Közös álmodozás

A kapcsolat hajnalán közösen tervezgetjük a jövőnket, de a későbbiek folyamán sem szabad erről megfeledkeznünk. A kapcsolat motivációját erősítheti, ha megosztjuk egymással az álmainkat, vágyainkat, és ha azok megvalósításra érdemesek, akkor közös erővel vihetjük azt végbe, amely megerősíti a párkapcsolatot is.

 

Hallgatás

A jó kapcsolatot kölcsönös egymásra figyelés jellemzi. Azaz nemcsak a saját örömünket, bánatunkat osztjuk meg a másikkal, majd sarkon fordulva magára hagyjuk, hanem hagyni kell, hogy a társunk is elmondhassa gondolatait. Ettől válik gördülékennyé, rugalmassá és folyamatossá egy szerelem.

Megbocsátás

Ha nem égbekiáltó a bűn, amelyet vétettek vagy vétünk, akkor a megbocsátás az, ami megjavítja, és nem elszakítja a párokat egymástól.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)