Jump to content

Kapcsolati nullázó

2021. 02. 24. 19:00

A se veled, se nélküled kapcsolatok felemésztik azt, aki benne ragad, mégis sokan ragaszkodnak a sehová nem fejlődő állapothoz.

Senki sem szeret szakítani és senkinek nem vágya, hogy az életét újból lenullázva indítsa. Azonban vannak olyan kapcsolatok, amikor nemhogy nem fejlődnek abban a felek, de talán még le is élik egymást. Még ha ennek tudatában is vannak, mégsem képesek szakítani, új életet kezdeni. Amikor azonban megérik a gondolat arra, hogy ebből a tipródó, önmarcangoló és egyáltalán nem építő jellegű kapcsolatból ki kell lépni, néha nehéz megtenni azt a lépést, ami a szakításig visz.

Igen, elméletben megszülethet az a gondolat, hogy a legjobb lenne az elválás, de hogyan is kellene azt úgy megtenni, hogy senki ne sérüljön ebben? Ilyenkor abban bízunk, hogy hátha a másik fél tesz valami olyat, ami végre kihúzza nálunk a gyufát és okot szolgáltat arra, hogy kibújjon a szög a zsákból. Még ha vágyunk is arra, hogy a szakítás nehézségén túl legyünk, addig a pontig sokszor nehéz eljutni. Ha nem tudunk úgy szakítani, hogy direktben elé állunk és elmondjuk mit szeretnénk, akkor azt máshogy is elő lehet idézni.

A szakítást megelőző időszaknak vannak jelei, amelyek azonban sokszor akkor válnak nyilvánvalóvá, ha már túl vagyunk rajtuk. Azonban, ha már nagyon érlelődik bennünk annak gondolata, hogy jobb lenne külön, akkor lehet generálni helyzeteket, amely kiugraszthatja a nyulat a bokorból. Ilyen megoldás lehet, ha elkezdünk a párunk után kutakodni az interneten és a barátoktól is kérdezősködünk. Ez mind a bizalmatlanságra ad okot és felhívhatjuk erre a párunk figyelmét.

Kiborító szembesülni azzal, ha a párunk az ex szerelmével példálózik, ezért, ha azon dolgozunk, hogy minél hamarabb szakításra kerüljön a sor, akkor sokat tud dobni az, ha hasonlítjuk jelen helyzetünket a múlthoz.

Az összebújás helyett inkább a kamu fejfájást választjuk? Ez a kapcsolat vagy a szakításra vagy az alapos beszélgetésre szorul attól függően, hogy mi a cél.

A külső kritizálása kinek esik jól? Ha szóvá tesszük a fogyást, a hízást, a ruházkodást, mindezt nem a legjobb értelemben, elindíthat egy folyamatot.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)