Jump to content

A jól működő párkapcsolat alapelvei

2021. 02. 25. 19:00

Úgy érzed, hogy a helyeden vagy a magánéletedben? Úgy érzed, hogy megtaláltad az igazi társadat? Akkor az alábbiakat valószínűleg nem tapasztalod a magánéletedben.

Az egészséges, érett és jó párkapcsolatban is lehetnek súrlódások és nézeteltérések, azonban a kulcs a problémák megoldási módjában van. A nem szőnyeg alá seprés egy olyan kivitelezhető és eredményes taktika, amely lecsitíthatja a kedélyeket és a közös megoldásra helyeződik a hangsúly.

 

Lejelentkezés

Az érett és stabil párkapcsolatban nem kell a párunknak állandóan lejelentkeznie, hogy tudassa éppen merre jár. Megvan az a bizalom és szabadság, amelyet egymásnak biztosítunk. Vagyis nem tombol bennünk a féltékenység, amely az állandó ellenőrzésre késztet.

 

Kémkedés, kutatás

A jó párkapcsolatban az sem kérdőjeles, hogy mit csinál a másik, ha az üzeneteinkre nem azonnal reagál. Tudjuk, hogy ha tud, mindenképpen válaszolni fog a kedvesünk, vagyis a nem reagálásból feltételezzük, hogy éppen nem ér rá. Ebből pedig az is következik, hogy eszünk ágában sincs az, hogy kémkedjünk, kutakodjunk utána a telefonjában és akár az interneten.

Szabadság

A jó kapcsolatokban megvan az a kellő szabadság, amellyel nem fojtjuk meg a másikat. Hagyunk annyi levegőt, amely fontos ahhoz, hogy tudjon a párunk nélkülünk is létezni, élhessen a hobbijának. Annak is teret adunk, hogy olykor a barátaival, de nélkülünk is kikapcsolódhasson. Ez nem adhat okot se a sértődésre, se a féltékenységre.

 

Nincs harc

Az igazán jó kapcsolatok nem attól igaziak, hogy sosincs egy szóváltás sem. Abban különbözik, hogy nem akarjuk mindig és mindenáron megnyerni a csatát. Sőt valójában csatát sem szeretnénk, de néha szükséges összetűzni azért, hogy a legjobb felé haladjon az utunk, kinyilatkoztassuk véleményünket. Azonban nem azon van a hangsúly, hogy ki kerül fölénybe, kinek a szava érvényesül. Egy a lényeg, hogy közösen haladjanak előre a célért, a fejlődésért.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)