Jump to content

Boldogan a boldogtalanságban

2021. 03. 23. 19:00

Ha megkérdeznénk embereket, hogy mi a vágyuk, akkor a legtöbben a boldogságot, az egészséget és a jólétet említenék meg.

Az egészség sokak számára mindenkor fontos, de többen csak akkor eszmélnek rá arra, ha valamilyen betegséget állapítanak meg náluk. A boldogságot is evidensnek tartanánk, de tapasztalhatjuk, hogy még ha elégedettek is vagyunk a sorsunkkal, bizony így is bekúszhatnak meredekebb helyzetek, problémák, amelyek megkeserítik az életünket.

Annyi biztos, hogy egyensúlyra és boldogságra törekszünk, hiszen érző emberek vagyunk, nem robotok. A boldogság sok irányból érkezhet, de ha a magánéletünk rendben van, akkor minden nehézséggel könnyebb megküzdeni. Erre törekszünk tehát a legtöbben. Az a vágyunk, hogy megtaláljuk azt az embert, akivel jó együtt lenni, akivel öröm az együtt élés. Ennek ellenére számos olyan ember él a környezetünkben, aki jelenleg egyedül él és abban az állapotban nem fürdőzik, hanem egyenesen szenved.

Mondják, hogy még mindig jobb egyedül élni, mint egy rossz kapcsolatban tengődni. Való igaz mindaddig, amíg az egyedüllét nem okoz komolyabb lelki bajt. Az egyedüllét okozhat örömet és sok barát, családtag veheti körbe, vagyis nem magányos. A magány egy másik állapot, amely komoly lelki gondot okozhat, ami fájdalmas.

Kell valaki, aki szebbé teszi a mindennapjainkat. Kell valaki, akivel meg tudjuk beszélni az élet apró és nagy örömeit, bánatait. Kell valaki, aki felkarol, aki magához ölel és kell valaki és kell valaki, akit szerethetünk, aki viszont szeret. Nem lehet, hogy az élet tényleg csak annyi: felkelünk, dolgozunk, hazamegyünk, alszunk és minden kezdődik előröl.

A párkapcsolattól mindenki sokat remél, de sok esetben ideálokat kergetünk és nem a szerelmünket szeretjük, hanem magát a szerelmet. Várjuk, hogy valaki megadja azt, amit más nem tudott. Csakhogy ez a valami lehet éppen belőlünk hiányzik. Ha az első boldog idő után kitisztul a kép, akkor jön csak a felismerés, hogy nem a legideálisabb kapcsolatban vagyunk. Abból pláne semmi jó nem sül ki, ha két boldogtalan ember köti össze az életét és nem egymást emelik fel, hanem a boldogtalanságuk hatványozódik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)