Jump to content

A számok csak számok, a minőség számít

2021. 03. 26. 19:00

Nem mindenki találja meg elsőre az igazi párját. Ők vannak többen. Több kapcsolat árán vezethet addig az út, hogy végre megtaláljuk azt, akivel tervezni tudunk.

Nagyon sokan vannak azok is, akik sok és sokféle kapcsolatot tudhatnak maguk mögött és még üresjáratú éveket is maguk mögött tudnak. Csak ezután lelnek rá az igazán boldog kapcsolatra. Mások pedig hiába tudnak felmutatni sok kapcsolatot, később aztán mégis egyedül találják magukat. Mintha nem tanultak volna abból, amit előzőleg az élet igyekezett számukra tanítani.

Tekinthetünk úgy már magunk mögött kapcsolatainkra, mint tanítómestereinkre. Minden kapcsolatnak van valami hozadéka és bizonyára mindkét fél hatott egymásra. Ha azonban nem tanultuk meg a leckét egyikből sem, akkor mit sem számít a kapcsolatok mennyisége, ha még mindig ugyanabban topogunk.

Nem attól válik egy kapcsolat jóvá, mert előtte már gyakorlatot és tapasztalatot szereztünk az exeinkkel.

A fiatalként megélt szerelem nagyban különbözhet attól, amikor már kissé vagy nagyon megtépázott az élet. Mégis, aki nagyon fiatalon rátalált a párjára, és azóta is együtt vannak, égben köttetett kapcsolatot tudhatnak magukénak. A legtöbbeknek azonban az első nagy szerelmet még több követheti, mire végre meg tud állapodni.

Nem is olyan egyszerű ez, hiszen az, hogy kit találunk számunkra megfelelő társnak attól is függ, hogy saját magunkról mit hiszünk el, milyennek látjuk önmagunkat. Amennyiben elégedetlenek vagyunk saját magunkkal kapcsolatosan, úgy az élet is ehhez igazítja még a szerelmi életünket is. Ha egyik kapcsolatból kiszállunk, mert nem tartjuk jónak és menekülünk egy másikba, az csak azt jelzi, hogy velünk van gond, magunkkal vagyunk elégedetlenek. Amennyiben képesek vagyunk a hibáinkon túl a bennünk rejlő jót és pozitívumot felfedezni, azt megszeretni, ugyancsak reagálhat a sors.

Ha egy kapcsolat nagyon komolyra fordul, végre azt érezzük, hogy sínen van az életünk. Ekkor döbbenhetünk rá arra, hogy előző párkapcsolataink mennyire nem hasonlíthatók ahhoz, amiben most vagyunk. Vagyis minőségbéli különbség van, amely azt is jelenti, hogy a mennyiség nem dominál, ha minőségében labdába sem tud rúgni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)