Jump to content

Nemcsak a nők vágya a házasság

2021. 04. 02. 19:00

Ha a két nem közül valamelyikre azonnal rá kellene vágni, hogy melyik hajlandóbb a házasságra és egyáltalán a kapcsolat elmélyítésére, akkor a nőre szavaznál?

Valószínűleg mások is pontosan ezen a véleményen lennének minden gondolkodás nélkül. A nőkben ugyanis viszonylag korán felébredhet az anyai ösztön még akkor is, ha egyáltalán nincs útban a trónörökös. Amint a nő úgy érzi, hogy megtalálta az ideális partnert, „fészket” akar rakni. Tudat alatt is azt keresi, melyik férfi lenne a legideálisabb társa az életben, melyiknek a legjobb a genetikai állománya ahhoz, hogy utódokat szüljön neki. Ez az állatvilágban is így működik, és bár azt az emberiség már túlnőtte, ezek az ösztönök még mindig működnek.

A nők hamarabb késznek érzik magukat arra, hogy megállapodjanak egy férfi mellett. Ha azonban ez a férfi számára túl korán következik be, vagy idő előtt lelép a nő mellől, vagy pedig belemegy a komoly kapcsolatba, de kikacsinthat abból, mert merevnek érezheti magára nézve ezt az állapotot.

A házasság pedig vágyott állapota lehet a férfinak is, csak ahhoz a ponthoz el kell jutnia. Fel kell nőni nemcsak testben, hanem lélekben is, tapasztalni kell, bejárni az egyéni utat és a legfőbb, hogy megtalálja azt a nőt, akit feltétel nélkül képes szeretni és családot szeretne vele alapítani. Ettől kezdve a férfi igenis jól érezheti magát a házasságban és kimondottan jó hatással lehet rá.

Kutatások is rávilágítottak arra, hogy a házasság a férfiak egészségére is kihatással lehet, természetesen pozitív hatással. Ez pedig akkor is igaz, ha újabb házasságkötésről van szó, és az is mindegy, hogy milyen gyermekkorral, iskolázottsággal, jövedelemmel rendelkeznek az emberek. A házasságban élők jobb és hosszabb életet élhetnek, mint az egyedülállók.

Egy válás mindenkit térdre késztethet, és nemcsak anyagi, de egészségügyi problémák is jelentkezhetnek, azonban, ha abból az állapotból sikerült a férfiaknak felállni, megtalálják az új párjukat, akikkel házasságra lépnek, akkor a lelki- és egészségügyi állapot is helyreállhat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)