Jump to content

A jó kapcsolat ritka, mint a fehér holló

2021. 04. 08. 19:00

A válás ma már olyan általános dolog, mint az, hogy boltba megyünk élelmiszert vásárolni. Ha a környezetünkben szétnézünk, akkor is azt tapasztalhatjuk, hogy sorra omlanak össze a kapcsolatok.

Olyan párok is a szakítás, válás mellett döntenek, akik kívülről nézve annyira ideálisnak tűnő kapcsolatban éltek, hogy sosem gondoltunk volna ennek lehetőségére. Máshogy viszonyulunk azokhoz, akikről tudomásunk van, hogy kapcsolatukban több és komoly probléma vetődött fel. Ennek ismerete mellett könnyebben elfogadjuk azt, ha vége. De mi van azokkal a párokkal, akik a külvilág felé azt mutatják, hogy köztük minden a legnagyobb rendben van, ám a valóság ennek ellentétje? Nos, ők hazudnak mindenkinek.

Azt azonban el kell fogadnunk, hogy a szerelem nem éghet mindig ugyanazon a lángon. Az eleje a leghevesebb, a legtüzesebb, de ahogy a kapcsolat erősödik, összeköltözéssel vagy házassággal tovább komolyodik, ez a láng óhatatlanul visszahúzódik. Nem azért, mert már nincs meg az a szeretet, szerelem, hanem azért, mert egymás mindennapi részévé válnak és megszokják egymás közelségét. Köztünk azonban vannak olyanok is, akik nemcsak megjátszott, a külső véleményre adva élik életüket, hanem tényleg nagy a boldogság, akár évek múltán is. Ők hogyan tudják ezt mindig szinten tartani? Van valami, aki segít nekik ebben?

Egyszóval, ha egy kapcsolat jól működik, annak már kevésbé hisznek az emberek, mert a mai világban ez legalább olyan ritka, mint amilyen két generációval ezelőtt volt a válás. Akkoriban ugyanis még az az elv működött, hogy ami elromlik, azt meg kell javítani, vagyis nem egyből elhajították. Mára pont fordítva van, és a jó kapcsolatok létjogosultsága is vitatható. Legalábbis sokak reménykednek ebbe, hogy legyen mivel magyarázni saját boldogtalanságukat.

Ne engedj a tömegnek!

Legyél büszke arra, ha jó a párkapcsolatod. Olyan kincs van a kezeid között, amelyről nagyon sokan csak ábrándoznak. És ha valami jó, jól működik, mögötte valami csalást, illúziót sejtenek. A te kapcsolatodban nemcsak szerelmes felek, szeretők, de a legjobb barátok is vagytok? Élvezd ki minden pillanatát!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)