Jump to content

Szerelmi önismeret

2021. 05. 26. 19:00

A párkapcsolatok alakulásában mindig ketten vannak főszereplők, így a jó és rossz kapcsolatért is legalább ketten a felelősek.

Talán a koronavírus is okolható azért, hogy egyes kapcsolatok egén sűrű gomolyfelhők gyűltek össze, azonban a vírus miatti korlátozások, az otthonmaradás olyan összezártságot jelentett, amely megviselte a kapcsolatot. Meg lehet nevezni okként a Covidot, mint mindennek elrontóját, de ha éppen nagy szerelemben ér el minket a koronavírus-járvány, valószínűleg az együtt töltött idő nemhogy gondot nem okoz, de egyenesen örülünk egymás társaságának.

Mielőtt vádolni kezdenénk tehát a vírust és a korlátozásait, gondoljuk csak azt végig, hogy milyen szerepet játszottunk saját magunk abban, hogy a párkapcsolatunk megingott.

Vádaskodás helyett

Sokkal jobban látjuk a másik hibáit, mint a sajátunkat. Azok valahogy olyan egyértelműek, és ha egyre több a veszekedés, egyre nehezebben viseljük el a másik jelenlétét, akkor még kritikusabbá válunk ezekkel. Ami régebben is szemet szúrt, az most szinte irritáló lehet számunkra. Álljon meg a menet! Az elején már tisztáztuk, hogy a kapcsolat romlásához is minimum két ember szükséges. Lehetséges, hogy olyan apró tényezők indították el a lavinát, amelyet nem is láttunk olyan tisztán, pedig naponta jelen voltak. Ahelyett, hogy csakis a másikban keressük a hibát, gondolkozzunk el azon, hogy vajon mi mindent megtettünk-e azért, hogy jobb legyen?

Állandó elégedetlenség

Komoly méreg lehet, ha valaki áldozatkészen igyekszik párja kegyeit keresni, de mintha semmi sem lenne elég. Aki úgy viselkedik, mint egy feneketlen kút, mindent befogad, de semmi sem elég, azt egy idő után bizonyára megelégeli a másik.

Szótlanul

Az egy dolog, hogy megsért, olyat tesz vagy mond a párunk, amely nem esik jó, azonban a kommunikáció az, amivel ezt orvosolni lehet. Felnőtt módjára meg kell tudni beszélni, mert csak ezáltal tud fejlődni és javulni a kapcsolat. Sőt a sérülések gyógyulásában is ez segíthet. A legrosszabb megoldás lehet, ha szótlansággal büntetjük a párunkat. Magunk számára is gyilkos ez a dacos csend, de a párunkat is kimeríti.

 

Tévedhetetlen

Makacsul ragaszkodunk ahhoz, hogy hibázni csak a másik tud, mi nem. Ezzel pedig állandó lealázásban részesül a párunk, amíg mi fürdőzünk annak csalóka fényében, hogy tökéletesek vagyunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)