Jump to content

Kapcsolatgyilkosságok

2021. 05. 31. 19:00

Vannak olyan szerelmespárok, akiknek kapcsolata eleve halálra ítélt, csak azt ők még nem tudják, mert annyira az elején járnak és ködbe burkolózott a fejük.

Nem azért van ez így, mert annyira nem illenek össze. Ezek olyan megszokások, amelyek akár már a családban tanult, gyermekkorban elsajátított viselkedésformák. Azok a kapcsolatok futnak zátonyra, ahol…

 

A kommunikáció

A felek közötti kommunikáció az egyik legfontosabb kulcs a hosszú együttléthez. Annak azonban létezik pozitív és negatív formája. Ha az utóbbit használjuk gyakrabban, azaz gyakorta észrevesszük a másik hibáit vagy hibázásait, és azt sosem hagyjuk szó nélkül, bizonyára egyszer elszakad az a bizonyos cérna a másiknál. És persze akkor sem építő jellegű a negatív kommunikáció, ha mi szenvedjük azt el.

Veszekedésmentesen

Örvendetes, ha a szerelmesek egy hullámhosszon vannak, azonban a hosszú együttélés alatt, hiába ismerik meg egymás minden mozzanatát, bizony létezik, hogy más-más véleményt képviselnek. Lehetnek rossz pillanataink, amikor a párunkon csapódik le minden. Van, hogy elnézők tudunk lenni, de ha mindig kínosan kerüljük a konfliktust, az előbb vagy utóbb összegyűlik és bizony egyszerre robbanhat. Olykor igenis kell a veszekedés, vita. Már csak azért is, mert a különböző nézeteket össze lehet hozni úgy, hogy az mindenkinek jó legyen, arról nem is beszélve, hogy milyen édes lehet a békülős szex.

Önmagunk elvesztése

Megváltozik a kapcsolat akkor, ha mindenki úgy érzi, hogy nyeregben van. A kezdeti időszakban nagy volt a láz, a szenvedély és a legjobb formánkat igyekeztük mutatni a másiknak. Az évek elteltével azonban már megengedünk magunknak némi hízást, szőrös lábakat. Otthon kinyúlt és megfakult ruhákat hordunk, de talán akkor sem fordítunk túl nagy energiát a megjelenésre, ha munkába megyünk. Már nem akarunk tetszeni, már megvan a párunk. Önmagunk és a kapcsolatunk miatt is szükséges, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Rózsaszínből viharfelhő

A hosszú együttélés során már mindenki tudja a másik szokásait, és igyekszünk azt elfogadni. Amit az elején talán nem is láttunk, az most felettébb idegesítővé válhat, sőt mintha egyre éleződne a nem tetszés. Mindez tovább mérgesedik, ha erről nem beszélünk.

 

Érdeklődés híján elmarad

Hol van az a láng, ami egykor megvolt? A szex nem a legfontosabb egy kapcsolatban, de mégiscsak nagy jelentősége van. Ha nem szántok egymásra időt, valaki más fog, és annak akár szakítás, válás is lehet a vége.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)