Jump to content

A kritikus három hónap

2021. 06. 07. 19:00

A szingli lét lehet nagyon élvezetes, ha az önként választott, ugyanakkor egy kapcsolat is lehet tévúton járó, nem jól működő.

Aki egyedülállóként arra vágyik, hogy végre egy jó kapcsolatban találja magát, valószínűleg nyitott az ismerkedésre. A randizgatások új színt hoznak az ember életében, de ha a sokadik személy megismerése után sem találja meg azt, akiért érdemes lenne a szingliségről lemondani, egyre inkább elveszíti a hitét.

Üde színfoltja lehet az életnek, ha olyan ismerkedésben van részünk, amely egyszerűen magával ragad, élvezetes minden perce, és a randi után még el sem felejt felhívni és egy újabb találkozót kérni. Ekkor jogosan gondoljuk úgy, hogy valami elkezdődött és minél tovább tart ez az érzés, egyre inkább belelovaljuk magunkat abba a gondolatba, hogy végre megtaláltuk.

Mindennek megvan a határa

Az ismerkedésnek nincsenek kőbe vésett szabályai, ám mégis igyekszünk magunkat ahhoz tartani, hogy az első randevú – akármilyen jól is sikerül – után szexre nem kerül sor. Persze hozhatja másképp az élet, a hév, de talán ez az általánosabb. A nők azt is nagyon jól tudják, hogy ezt a szűziességet nem szabad sokáig tartani, mert a beindult férfi, ha sokáig az elutasítással találja magát szemben, máshol keres vigaszt.

Az, hogy az ismerkedéstől mennyi idő telik el az ágyig, az mindenkinek a saját döntése, azonban aki nem várat túl sokáig ezzel, szemben találhatja magát azzal, hogy néhány hónapos ismerkedés, találkozgatás után egyszerűen felszívódik a randipartner. Ennek evolúciós magyarázata az lehet, hogy az emberek vagy rövid, vagy hosszútávú kapcsolatban gondolkodnak. A rövid távú kapcsolatba nem nagyon fér bele a nagy és mély érzelmek, nem azt keresik a kapcsolatban. Leginkább testiségről szól, míg a hosszú távú kapcsolatokban gondolkodók az állandóságra, a bizalomra, a szerelemre számítanak.

 

Megtévesztő

A férfiak máshogy működnek, mint a nők, és ez a kapcsolat legelején is megmutatkozik. Ilyenkor az ösztönök uralkodnak el felettük. Olyan magaslati szintet élhetnek meg, hogy a szexuális vágyat összetéveszthetik a szerelemmel. Ennek eredményeképp a nőket is csőbe húzhatják. A még csak kezdeti stádiumban lévő kapcsolatban már szó lehet a közös tervezgetésről, családalapításról, nagy szavakról. Abban a pillanatban valószínűleg tényleg így érzik és így is gondolják, nem hazudnak, csakhogy körülbelül három hónap után tisztul a látképük. Ha nincs meg az igazán mély érzelem felénk, könnyen lehet, hogy a nagy ígéretek után szakítás következik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)