Jump to content

Kémia – nem tantárgy, hanem a vonzalom mércéje

2021. 06. 18. 19:00

Hogy állsz a párkapcsolattal? Ha épp társkeresésben vagy, akkor bizonyára arra vágysz, hogy meglegyen az az érzés, hogy végre megtaláltad a párodat.

Ahogyan az emberek, úgy a szerelmek és a kapcsolatok is sokfélék lehetnek. Egykoron teljesen természetes volt, hogy az egymás számára teljesen ismeretlen, gyermekkorú fiatalokat összeadták azért, hogy a név, a rang, a vagyon még nagyobb legyen, ne vesszen el. Ma már ennek a világnak nyoma sincs és szabadon választhatjuk meg, hogy ki mellett szeretnénk leélni az életünket.

Annyi bizonyos, hogy mindenki a nagy, átütő, semmihez sem hasonlító szerelmet vágyjuk. És ha még volt is részünk szerelemben, de a kapcsolat zátonyra futott, abból tanulva, a kapcsolat egy egészen más, emelkedett szintjét szeretnénk megtapasztalni. Azt, amikor minden passzol. Működik a kémia, külső megjelenésben is rendkívül vonzó párt alkotunk, és természetesen már a legelejétől kezdve láng gyúlt köztünk.

Az, hogy ma már szabadon választjuk meg a párunkat magától értetődő. A kapcsolatok kialakításában pedig már komoly szerepet játszik az internet. Az online társkeresésnek megvannak az előnyei és a hátrányai, de ami a legnagyobb hátránya, hogy a személyes interakciók hiányából adódóan nem tudjuk kiszűrni, hogy azonnal megvan-e a vonzalom, a kémia.

Kémia, mint kulcs

A legtöbben azt a személyt keresik, aki azonnal lángra gyújtja a szívét és a testét is. Az első találkozásnál is megtapasztalható akár annak ellenére is, hogy azelőtt semmilyen kapcsolatban nem is voltak. Az a vonzalom, amelyre mi vágyunk az vagy megvan, vagy nincs. Tény, hogy akár elsőre megtapasztalható és szinte magától értetődő, hogy összetartozunk, azonban miért ne lenne az is lehetséges, hogy ez a kémia nem azonnal, hanem fokozatosan alakul ki?

A kémia szükséges ahhoz, hogy két ember között szenvedély alakuljon ki. Azonban számos tényező befolyásolhatja, hogy mindez beinduljon az emberben és egyáltalán az, hogy időben célba érjen. Könnyen lehet, hogy az első találkozás annyira sután alakul, mert a másik fél félénkebb, nem érzi komfortosan magát, valami zavaró van az életében, amellyel épp küzd. Ugyanúgy megtörténhet ez velünk is, és hiába van meg a vonzalom, azok a kémiai anyagok nem tudják elsőre megcsiklandozni a másik személyt. Ha mégis úgy érezzük, hogy bőven belefér egy következő találkozás, akkor esélyt adunk annak is, hogy kibontakozhasson mindenki rejtett kincse. Akár több randevú is szükséges ahhoz, hogy igazán lángra gyújtsa bennünk a tüzet. Addigra már jobban megismerhetjük egymást, már nem idegenként tekintünk a másikra, és ha egyre vonzóbb a személyiség, a külalak, a lélek, akkor a kémiának is teret engedünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)