Jump to content

Egymás utáni randik kapcsolat nélkül? Állj le!

2021. 06. 25. 19:00

Nemcsak az egyedüllét lehet kínzó, hanem a társkeresés is okozhat hasonló érzéseket. Társat szeretnél találni, de nem minden áron?

A legtöbbünkben él egy kép arról, hogy milyen felnőtt életet szeretnénk élni. A karrier, az egzisztencia, az otthon megteremtése, a családalapítás, de a kalandok is szerepelhetnek benne. Ahogy telik az idő, és egyre inkább megérünk érzelmileg és értelmileg is egy komoly kapcsolatra, nem biztos, hogy a valósággal egybe is esik.

Amikor már eljutunk arra a pontra, hogy szeretnénk magunk mellé társat, akkor elcsábíthat az internetes társkereső oldalak által ígért könnyű és kényelmes párkeresés. Nagy reményekkel vágunk bele a társkeresésbe. Könnyen lehet, hogy a hozzáfűzött nagy remények elég hamar elillannak. Sok, sokféle és más-más kapcsolati formát kereső emberrel találkozhatunk. Bizonyára akadnak köztök olyan ígéretesnek tűnő személyek, akikkel szívesen kezdünk beszélgetést és akár igényt is tartunk rá a későbbiekben. Ez a szimpátia lehet kölcsönös, és úgy érezhetjük, hogy ideje randevúzni. Aztán kiderül, hogy személyes találkozás során nem is olyan élénk az a szimpátia, amelyet online tápláltunk egymás iránt. Még lazán, még könnyeden állunk tovább és keressük a párunkat. Jön a következő ismerkedés, találkozás és csalódás.

Nehezebb megélni mindezt, ha a környezetünkben csupa jónak gondolt kapcsolatot látunk és az a vágyunk, hogy végre valahára olyat, vagy ahhoz hasonlót tudjunk felmutatni. Ha azonban nem ez, hanem a sorozatos kudarc épül be az életünkbe, egyre nehezebben viseljük az ismerkedés egymásutániságát. Talán az emberektől is elmegy a kedvünk.

Volt, hogy jól sült el az ismerkedés. Volt, hogy kapcsolat lett az eredménye, amely azonban hosszabb vagy rövidebb idő után véget ért, és a szakítás feldolgozása, a seb gyógyulása sok időbe telt, mire újra ott tartottunk, hogy vágyunk valakire.

 

Hol marad az önszeretet?

Neked mondom (írom), aki egyik kapcsolatból, randiból mész a másikba. Adj időt magadnak azért, hogy visszatalálj önmagadhoz, újra meg tudd szeretni a lelkedet, magabiztosan tudd, hogy mit szeretnél. Amíg erre a pontra nem jutsz el, addig ugyanúgy bukdácsolhatsz egyik ismerkedésből a másikba. Sőt, az ismerkedésbe bele lehet fáradni. Érezheted magad úgy, hogy még egy ember élettörténetét nem vagy képes befogadni. És tudod mit?! Nem is kell. Arra van szükséged, hogy magad legyél magaddal. Foglalkozz azzal, ami neked jó, ami feltölt és boldoggá tesz. Egyáltalán nem biztos, hogy egy kapcsolat adná meg mindezt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)