Jump to content

Mindent jelnek és rossznak érzel? Benned lehet a hiba!

2021. 09. 02. 19:00

A félreértések gyakran egy rosszul értelemezett szóból, gesztusból, viselkedésből fakadnak és nehéz abból a gondolatból kiszállnunk.

Férfi és nő között fizikai, de gondolkodásbéli különbségekről is beszélhetünk. Még akár az ismeretlen, vagy kevésbé ismert személyek szavát is fenntartásokkal fogadhatjuk, de aha párkapcsolatban élünk, akkor egyértelmű, hogy a szavaknak és tetteknek még nagyobb súlya van. Nem sok kell ahhoz, hogy kételyek merüljenek fel bennünk azt illetően, hogy a kapcsolat sziklaszilárd-e vagy van okunk az aggodalomra.

Elegendő egy szó, egy mondat, egy üzenet, egy telefonhívás vagy egy halk suttogás, ami elindíthatja az összeesküvés elméletet és pillanatok alatt a legrosszabbra gondolunk, pedig valójában még azt sem tudjuk, hogy mi a valóság. Megnyugszunk, ha csak mi értelmeztünk félre valamit, azonban, ha ez gyakori, akkor a kapcsolatra biztosan mérgezően hat.

Az állandó gyanakodás, a féltékenység, a rossz utáni kutakodás meggyötri a legbiztosabb alapokon nyugvó párkapcsolatokat is.

A valóban jól működő szerelemben a jó és gyakori kommunikáció, az őszinteség és a nyitottság elengedhetetlen. Ha minden megalapozott gyanú nélkül is a legrosszabbra gondolunk, az hosszú távon könnyen lehet, hogy a kapcsolat végét fogja generálni. 

Üzenete érkezett párodnak és nem tolta azonnal az orrod alá annak tartalmát? Lehet munkahelyi, baráti vagy akár kéretlen üzenet is. De még akkor sem kell rosszra gondolni, ha egy nő írt a párodnak. Főleg akkor nem, ha arról nyíltan beszél is neked. Te mégis baljós jelnek veszed ezt?

Még nagyobb gond, ha nem is tudsz elszakadni ettől kezdve attól, hogy az a nő, az az üzenet csak a színjáték része és te a megvezetés áldozatává váltál. Ettől kezdve csak arra gondolsz, hogy vajon mi zajlik a háttérben, mögötted?
Sőt meg sem próbálod magadnak megmagyarázni, hogy ami történt, az tényleg úgy van, vagyis a kapcsolatod biztonságban van és te továbbra sem tudsz csak arra gondolni, hogy megcsalás áll a háttérben?
Mindez eleinte csak kósza gondolat, de olyan méreteket ölthet, hogy akár a mindennapjaidat és a munkádat is befolyásolja?
Korábbi kapcsolataidban megéltél már csúnya dolgokat és azt hiszed, hogy most is arra tartatok?

He a fentiek közül több is jellemző rád, akkor bizony érdemes elgondolkodni azon, hogy nem a párod csal meg, hanem te nem bízol talán még magadban sem.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)