Jump to content

Magasra teszed a mércét? Majd lejjebb adod

2021. 10. 16. 19:00

Vannak igényeink, amely a párkapcsolatban is szeretnénk érvényesíteni. De az élet alakíthat mindezen.

Melyik kislány ne tervezte volna meg egész felnőtt életét? Teljesen normális, hogy elképzeltük a jövendőbeli férjünket. Megterveztük a megjelenését. Aztán persze az életben teljesen máshogy alakulhat minden. Tapasztalatok híján saját kis történetet szövünk magunk köré. Később, amikor már átélünk szerelmeket, kapcsolatot alakítunk ki, megtapasztaljuk a szerelem szépségét, a szakítás nehézségét, alakulunk. Az élet tanít és csiszol.

 

Alakulhat úgy az életünk, hogy jó darabig szingliként vagyunk kénytelenek létezni. Még ha jó ideig élvezzük ezt a fene nagy szabadságot, bizony eljöhet az is, hogy vágyakozni kezdünk valaki iránt, egy kapcsolatot szeretnénk. Még mindig élhet a fejünkben az ideálisról kialakított kép. Aztán találkozunk egy olyan férfival, aki ezt az ideált még véletlenül sem közelíti meg.

Elsőre nem varázsolt el, viszont kellemes társaság volt egész idő alatt? Így kezdődik.

Hiába nem az a megjelenésű ember, akit megalkottunk magunkban, lehet benne valami, ami vonzóvá teszi. Kellő tapasztalattal a hátunk mögött már adunk esélyt annak is, aki nem az ideálunk. Jobb is, mert ha mindig azt a megjelenésű férfit hajtjuk és várjuk, padlóra eshetünk. A megálmodott szépfiú nem feltétlenül az, aki nekünk kell. Nem mondom, lehet szerencsénk, hogy egyszerűen minden összejön, de könnyen lehet, hogy a „szépfiú” üres. Nincs stílusa, nincs humora, nem vagyunk egy hullámhosszon és még lehetne sorolni.

A megjelenés fontos, az első benyomás alapján kategorizálunk valakit, de csak a külsőt figyelembe venni nagyon gyerekes.

 

Hosszú utat tehetünk meg a párkapcsolatunkban mire eljutunk valakihez, aki bár nem fehér lovon érkezik, és nem is olyan színű a szeme, mint akit elképzeltünk magunknak, mégis elvarázsol, megnevettet, megért, szeret. Rádöbbenünk, hogy egy irreális ideált alkottunk meg magunknak, aki egy szoborként bárhol helyet kaphatna, de vérbeli férfiként, a párunkként semmit sem tudna adni. Ahogy megalkottuk ezt az ideált, úgy el is lehet engedni. Nem mondom, ehhez kell némi tapasztalat és fájdalmas szakítás, rosszul sikerült randi.

A szerelem megtalálása nem mindenki számára gyalog galopp. Ezen az úton sokat tanulhatunk a kapcsolatok minőségéről, az emberek viselkedéséről és saját magunkról is. Amolyan önismereti tréningnek is felfogható, amely arra késztet, hogy legyünk rugalmasabbak és merjünk változtatni. Nem másokon, hanem magunkon, saját elképzelésünk börtönéből merjünk kitörni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)