Jump to content

Szereleműzők

2021. 10. 18. 19:00

Szerelmek jöhetnek és mehetnek az életünkben, de kudarcként fogjuk fel, ha végül egyedül maradunk és nem is találunk megfelelő személyt magunk mellé.

Sokan próbálkoznak a társkeresés valamilyen formájával és azzal is szembesülhetnek, hogy az nem is olyan egyszerű. Aki a szingliségnek eljutott azon fokára, hogy az már cseppet sem jó, hiányzik valaki mellőle, bizony vágyik egy megértő és kedves személyre, aki bekúszik az életbe.

Egy valamiről feledkezhetnek meg. Ezt az állapotot ugyanis sokszor saját maguk generálják. Bizonyára te is ismersz olyan személyeket, akik régóta egyedülállók, panaszkodnak is erre az állapotukra, de nem a lehetőségekre koncentrálnak, hanem arra, hogy nekik milyen rossz a magány, milyen nehéz egyedül és mennyire reménytelen a párkeresés. Vagyis folyton a negatívumokra koncentrálnak és valaminek a hiányára. Tudatában sincsenek annak, hogy a hiányt erősítik egyre inkább. Ha ugyanis erre figyelnek állandóan, akkor az univerzum is ezt támogatja.

Az is általános, hogy aki tartósan egyedül él, az arra panaszkodik, hogy milyen nehéz egyedül, bezzeg egy társ mellett az élet is könnyebb lenne. Csakhogy élnünk és boldognak lennünk nem másvalaki miatt kell. Ahelyett, hogy magukra, saját lelki jólétükre fókuszálnának, elterelik a gondolataikat és ismét a hiány kerül központi szerepbe.

 

Előbb magad találd meg!

Nem az a megoldás, hogy mindenki mást és a körülményeket, a lehetőségek hiányát okolják az egyedüllétük fő okaként, pedig saját maguk állhatnak boldogságuk útjába. Nem várhatja senki egy másik embertől azt, hogy a boldogságát kiváltsa mellette. A saját jóléthez mi magunk kellünk, boldogságunk fő forrása ugyanis bennünk lakozik. Előbb azt kell megtalálnunk, ez az első lépés. Ha ez megvan, a többi sokszor már magától jön.

Ha tehát egyedül vagy, de szeretnél már igazi társat magad mellé, akkor a lelkedben kell előbb rendet tenni és magadra rátalálni. Ha rendben van a lelked, akkor az egyedüllét sem gyötrő. Lehetséges, hogy épp erre van szükséged.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)