Jump to content

Van élet a megcsalás után is

2021. 11. 23. 19:00

Naná, hogy van. Sokan mondhatjuk magunkat túlélőnek, ugyanakkor sok szempontból lelket tépázó megélni magát a szakítást, de a megcsalás megaláztatásával sem tud mindenki együtt élni.

Naná, hogy van. Sokan mondhatjuk magunkat túlélőnek, ugyanakkor sok szempontból lelket tépázó megélni magát a szakítást, de a megcsalás megaláztatásával sem tud mindenki együtt élni. Van az úgy, hogy belátjuk, együtt már nincs értelme, de az elválás, az egyedüllét gondolata is olyan félelmetessé válhat, hogy elgondolkodunk azon, mégiscsak bírjuk tovább. Az így együtt maradt párok ugyanúgy a szétválás felé eveznek, csak húzzák az időt.

Van, amit nem lehet elkerülni. Bármennyire is fájdalmas lezárni egy kapcsolatot, elérkezhet az a pont, hogy a magunk, vagy a közös érdekünkben meg kell lépni. Ugyanakkor, a megcsalás nem feltétlenül jelent egyet a szakítással. Ha pedig ezzel valaki nem tud szembe nézni, megbocsátani, akkor egyetlen választható út van.

Mégis, ha már a megcsalás áldozatává váltunk, és azt sem megérteni, sem pedig elfogadni nem tudjuk, akkor is nehéz kiszakadni az addigi életünkből. Amikor a lelkünk nem képes a megbocsátásra, a szakítás és az idő jelenthet sebtapaszt a sebekre. Esetleg van más is?

Múlt elengedése

Sérelme, bánata mindenkinek van. Azt mondják, hogy idővel szépülnek az emlékek. Ha egy megcsalás sebe nem is lesz sokkal szebb színezetű évek múlva sem, de attól még beigazolódhat számunkra, hogy miért kellett annak úgy lennie. Nehéz nem arra gondolni, hogy miért érdemeltük azt, hogy valaki így bánjon velünk, talán az elején kicsit sajnálhatjuk is magunkat, de aztán fordítani kell a kockán. Vizsgáljuk meg, hogy mit tanultunk az esetből. Rádöbbenhetünk, hogy mennyivel értékesebbek vagyunk annál, hogy így bánjanak velünk. Megismerhettük az egykori párunk olyan arcát, amelyet azelőtt nem láttunk.

Egy kis temetés

Meg kell gyászolni egy kapcsolat végét. Pláne akkor, ha fontos volt valamikor. Fáj és fájni is fog még egy darabig. Lehet nem is magát a párkapcsolatot, a társ elvesztését szenvedjük meg, hanem az az érzés bánt, hogy lecseréltek valakire. Aztán persze szembe kell nézni azzal, hogy egyedülállóvá váltunk, ami bizonytalanságot és félelmet kelthet. Nemcsak természetes gondolatok ezek, de hagyni kell megélni mindezt. Sőt, akár egy gyászfolyamat, ehhez időt kell adni magunknak.

Őszinte vallomás

Azért vannak a jó barátok… Ahogy a dalban is felcsendül, úgy a való életben is jól jönnek a barátok. Ők azok, akik mellénk állnak, tanácsot adnak, ha szükséges. Ami nagyon fontos, hogy meghallgatnak és a mély beszélgetések, a barátok segítő szavai rávilágosíthatnak arra, hogy mi a valóság, biztatnak, segítenek, támogatnak.

 

Új élet kezdődik

Amikor már kellően megsirattuk a múltunkat, azt, hogy megcsaltak és most egyedül vagyunk, akkor egy idő után muszáj találni valami új dolgot, amely megmozgat, örömmel tölt el.

Túl nagy falat

Nem szégyen, ha felismerjük, hogy a problémánkkal egyedül, de még családi vagy baráti segítség mellett sem tudunk megküzdeni. Nem is gyengeség, ha szakember segítségét kérjük.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)