Jump to content

Együttélési szabályok a jó működéshez

2021. 11. 26. 19:00

A „Lakva ismerszik meg az ember” mondás arra utal, hogy az együtt járás után egy egészen más korszakot jelent az, ha a párok összeköltöznek.

Az együtt járás időszakában még varázsa van a randizgatásoknak, a közös programoknak, hiszen a következő találkozás időpontja annak ellenére lehet képlékeny, hogy nagyon szeretnének egymással lenni a szerelmesek. Az összeköltözésnél mindez a kétely megszűnik, hiszen a napi tevékenységeik után egy helyre, a közös otthonukba mennek haza. Ennek szépségébe azonban vegyülhetnek olyan negatívumok, amelyeket a randik során nem tapasztaltak. Rigolyák, megszokások, sosem látott megnyilvánulások kerülhetnek felszínre.

Ahhoz, hogy a közös élet zökkenőmentes legyen, szükséges egymás jobb megismerése. Ez nem megy egyik napról a másikra, de mindenképp beszélgetni szükséges a közös és nyugodt élet megteremtésének lehetőségeiről.

Feladatok felosztása

Egyedül minden más. Nincs kire bízni a házi munkát, azt bizony más nem fogja helyettünk elvégezni. Mindez megváltozik, azaz meg kell változnia, ha valakivel megosztjuk az életterünket. Osszátok meg egymás között a feladatokat, mert ez nemcsak terhet vesz le az ember válláról, de több idő jut egymásra is. Ezt jelenti a közös élet, hogy a terheket is közösen cipelik. Ennek érdekében egy házi rend bevezetése tisztává teszi azt, hogy kinek mi a feladata.

Szabad levegő

Szuper dolog, ha két ember egymásra talál, de azt senki se felejtse el, hogy minkét fél külön személyiség és egyén, különböző családi és baráti körrel rendelkezőm, akik már a kapcsolat előtt is az ember életében jelen lévők voltak. A párkapcsolatban sem szabad megfeledkezni ezekről a személyekről, sőt.

Ugyanakkor a legnagyobb szerelemben is kerülhet az ember olyan élethelyzetbe, hogy szüksége van egy kis egyedüllétre. Ez nem azt jelenti, hogy a párját látni sem akarja, de kell egy kis tér, csend és nyugalom, hogy a munkahelyi- vagy egyéb gondjait át tudja gondolni, rendezhesse magában.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)