Jump to content

Amikor túl magas a mérce, ideje abból lefaragni

2021. 11. 30. 19:00

Mindenki vágyik a tökéletes kapcsolatra. Arra, amelyikben otthon érzi magát, bizalommal van a másik iránt és a közös életük boldog.

Borzasztó szerencsésnek érezzük magunkat akkor, ha ránk talál a szerelem. Ez az érzés betölti a körülöttünk lévő teret, de az agyunkat is átmossa és a szemünkre is sűrű (rózsaszín) köd ereszkedik. Ez így van jól, csak akkor van baj, ha egyáltalán nem a realitások talaján járunk a köd idején, és a valóság nagyon eltér attól, amelyet mi szeretnénk.

A köd felszállásával arcul csaphat a valóság. Az, ami nem azt mutatja, amit mi látni szeretnénk. Hol volt eddig a szemünk? És az eszünk?

Kivel van a gond? Hiszen a párunk eddig is pontosan ugyanolyan, mint azelőtt volt. Ha ő nem változott, akkor bennünk van a gond? Aztán persze felvetődik az a gondolat, hogy ha mi ennyire másképp tudunk ránézni a párunkra, akkor az is meglehet, hogy ő is pont ezt látja bennünk?

Ha mindig és mindenkire ilyen kritikusan tekintünk, akkor ne csodálkozzunk, ha egyedül vagyunk még mindig. A kapcsolatokban ugyanis kompromisszumokra, alkalmazkodásra van szükség. Nem nagyokra, hiszen akkor nincs értelme a párkapcsolatnak, viszont óhatatlan az, hogy két különböző ember, különböző háttérrel máshogy látja a világot és máshogy is reagál dolgokra. Némileg tehát mindenképp szükséges egymásra hangolódni, egymáshoz igazodni.

Ahhoz, hogy ne tegyük túl magasra a mércét, vagy legalábbis a párunk azt meg is tudja ugrani, ahhoz a saját hozzáállásunkon érdemes csiszolni.

Ne máshoz és ne más kapcsolatokhoz hasonlítsuk

Minden ember egyedi, ebből adódóan minden kapcsolat is az. Éppen emiatt nem szabad abba a hibába esni, hogy másokhoz hasonlítjuk magunkat. Igen, vannak nagyon irigylésre méltó párok, házasságok, szerelmek, de abból mi nem tudunk merítkezni. Arra kell koncentrálni, amiben vagyunk, annak kell esélyt adni és a legjobbat kihozni.

 

Összehangolódás

Az, hogy teljesen egy hullámhosszra álljanak a párok nem feltétlenül azonnal bekövetkező. Van, hogy idő szükséges ahhoz, de annál jobb lesz az eredmény. Ha tehát nem azonnal érez rá párunk arra, hogy mit is szeretnénk, hát sértődésre és haragra semmi ok. Ez nem azt jelenti, hogy nem illünk össze, csupán kell némi átfutási idő, hogy totális összhang alakuljon ki.

Szabad levegő

A szerelem csodajó, de ez életben kell tartani, nem pedig eloltani. Márpedig a másikra való rátelepedés pontosan azt segíti elő, hogy elijesszük a másikat. El kell fogadni, hogy külön élettel rendelkező egyedek vagyunk, akik most találtunk egymásra. Senki sem várhatja el a párjától, hogy felszámolja addigi életét és feladjon mindent értünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)