Jump to content

Gondok vannak az ágyban? Beszéljétek meg!

2021. 12. 23. 19:00

A párkapcsolat kialakulásának időszakában senki sem arra gondol, hogy ennek egyszer akár vége is lehet.

Az idő pedig telik és ami egykor olyan titokzatos, izgalmas kiszámíthatatlan, csábító, vágytól túlfűtött volt, az mára már lehet, hogy megszokottá vált. Még azzal sem lenne gond, csakhogy ez a megszokottság átcsaphat unalomba, egymástól való eltávolodásba. Ez pedig nemcsak fizikailag, de érzelmileg is megtörténhet.

Sokan ezt természetesnek veszik, hiszen a szerelem elején tapasztalt érzelmeket nem lehet mindig ugyanazon a szinten lobogtatni. Ezzel pedig elfogadhatóvá válik – legalábbis egy időre -, hogy a párok már nem úgy keresik egymás társaságát.

A család szentsége még mindig fontos, ezért a válásban nem gondolkodnak, de azt érzik, hogy megváltozott a kapcsolatuk. Az attól való félelem, hogy mindez véget érhet, arra sarkalhatja az embert, hogy valamit mégis csak tenni kellene a megmentés és/vagy felpezsdítés érdekében. A felidézett szép emlékek kellemes érzéssel tölthetnek el, amelyek arra késztethetnek, hogy cselekedjünk.

A nőkre szokták ráhúzni azt a sémát, hogy gyerekvállalás után, na meg az együtt töltött évek után már nem olyan intenzív a szexuális élet, mint a kezdetekben, csakhogy ez a férfiak esetében is így lehet. Mi nők ezt azonnal arra vezetjük át, hogy már nem olyannak lát a párunk, mint amit szeretne, nem tetszünk nekik, de egészen más okok is húzódhatnak a háttérben: családi konfliktus, sok munka, de sok esetben a férfiak elégedetlenek saját teljesítményükkel vagy saját magukkal van gondjuk.

Mit tesz ilyenkor a nő, aki menteni akarja a kapcsolatát?

Ha úgy érezzük, hogy fizikailag eltávolodott tőlünk a párunk, akkor megpróbálhatjuk a vágy felkeltését. Ennek sokféle formája lehet, de a legáltalánosabban alkalmazott az, ha valamilyen szexi fehérneműben próbáljuk meg újra az ujjunk köré csavarni párunkat. Ha azonban a férfiassággal van gond, akkor sajnos ez a praktika is kárba vész. A kapcsolat megmentése céljából pedig egyáltalán nem megoldás, ha a nő más karjaiban igyekszik megtalálni mindazt, amit párjától nem tud kicsikarni.

A szexmentes kapcsolat hátterében nem mindig arra kell gondolni, hogy a férfi más nőnél keres szexuális élményeket. Ha a teljesítményével van gond, akkor azt nem a szőnyeg alá kell seperni, hanem beszélni kell arról. Először is tisztázni szükséges mindkét félnek azt, hogy mit éreznek egymás iránt. Ha a szerelem és a szeretet adott, harmadik fél nem szerepel kettejük történetében, akkor viszont más a probléma. Nos, egy jól működő párkapcsolatban a szexualitás nem lehet tabutéma. Tudni kell arról, hogy milyen gondok akadályozzák az együttléteket. A kommunikáció hatékony indíttatás lehet arra, hogy közösen találjanak megoldást bármilyen jellegű gondra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pexels)