Jump to content

A jó párkapcsolat alapja a bizalom. Építsd ki!

2021. 12. 27. 19:00

A szerelem önmagában nem tart egymás mellett párokat. A bizalom nagyon fontos a tartós kapcsolatban.

Sokakat azonban annyira megtépázott az élet, hogy gátlások, félelmek miatti falakat emelt maga köré. A bizalmatlanság megbélyegzi még azt a kapcsolatot is, amelyik amúgy nagyon jól működhetne. Sérelmek és félelmek ide vagy oda, egy kapcsolat sem fog működni akkor, ha nem hallgatjuk meg egymást, nem szavazunk bizalmat. Az, hogy az első randevúk után van bennünk fenntartás, még csak elfogadható. A csalódástól való félelmünk miatt nem éljük bele magunkat a helyzetbe. Ezzel még nincs is gond, de ha működő kapcsolatot szeretnénk, akkor alapfeltétel a bizalom. Így segítsd az!

 

Bizalom lépésről lépésre

Szavazz bizalmat magadnak

A bizalom kölcsönös, oda és vissza működő, amely szól a másik személyről is, de leginkább bennünk kell jelen lennie. Akkor tudunk ugyanis másban megbízni, ha magunkkal ki vagyunk békülve. Vagyis mindenkiben élnie kell, hogy igazán jó kapcsolat épülhessen ki.

Együtt

Ahhoz, hogy megismerjétek egymást, mindenképp arra van szükség, hogy sok időt töltsetek együtt. A szerelmesekre jellemző, hogy a kapcsolat elején alig bírják ki egymás nélkül. Ha megtehetjük, hogy együtt lehetünk, azt ne a telefon nyomkodásával vagy bármi mással töltsük, hanem ügyeljünk a minőségi együttlétre. Legyen már szokás a legelején az elmélyült beszélgetés. A kezdetekben és mindenkor nagyon nagy jelentősége van.

Hibák

A rózsaszín szemüveg fent van, nem vesszük észre azt, ami majd csak később válik láthatóvá, egyértelművé. Olyan hibákat, nem tetsző dolgokat vehetünk észre később, amelyek azelőtt is jelen voltak, csak egyszerűen nem figyeltünk rá. A legtöbb hiba azonban nem olyan, amellyel nem lehetne együtt élni, vagy ne tudnánk elfogadni. Mivel senki sem tökéletes, így nekünk is van olyan dolgunk, ami a másik számára furcsa. Adjunk időt annak, hogy ezeket megszokjuk, elfogadjuk.

Megbízhatóság

A bizalom kiépítéséhez mindenképp arra van szükség, hogy kölcsönösen megbízhassunk egymásban. Vagyis ezt kell bizonyítanunk és ezt kell kapnunk is. Ennek hiányában minden hiábavaló.

Jövőkép

Még ha nem is tudjuk, hogy mi vár ránk, attól még a legközelebbi jövőt csak tervezzük, hiszen másképp bele sem kezdenénk egy kapcsolatba. Ha arról beszélgetünk, hogy komolyan gondoljuk, akkor pedig a jövőnek igenis nagy szerepe van az életünkben. A beszélgetés ebben is nagy jelentőséget játszik, hiszen akár játék formájában is felvázolhatjuk egymás számára, hogy mit gondolunk arról, hogy a jövőben hogyan fog az életünk alakulni.

 

Szabadság

Azért, mert egy pár együtt képzeli el az életét, attól még nem kell senkinek elveszítenie önmagát és szabadságát teljesen. Egy jó párkapcsolat nem attól lesz jó, hogy onnantól fogva már senki és semmi nem számít. Szükség van a barátokra, olykor az egyedüllétre, a hobbira és ezt meg kell adni mindenki számára. Bízzunk meg egymásban, hogy a külön töltött idő nem a megcsalásról szól.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)