Jump to content

A boldogság és a szerelem, mint hosszabbítás

2022. 01. 23. 19:00

A szerelem optimális esetben boldogságot is. Természetesen akkor igaz ez, ha beteljesült, kölcsönös és hosszantartó érzelmekről van szó.

Mert a szerelem sokféle lehet hosszát, intenzitását tekintve is. Ha minden a legjobb úton halad, akkor ez a nagyon vágyott érzés életformává is válhat. Amennyiben vagyunk olyan szerencsések, hogy mindezt meg- és átéljük, akkor a kedvünk és az életünk is sokkal szebbé válhat. Ez azonban nem minden, ugyanis még az egészre is hatással van.

 

Szerelem, mint alternatív orvosság

Az újonnan kibontakozó kapcsolat, a heves szerelem szinte a fellegek felé emel, de arra nincs bizonyíték, hogy ez az intenzív érzelem is hasonló jótékonyan befolyásolná az egészségünket. Ahhoz, hogy mindez jelentkezzen, egy stabil, higgadt érzelemre van szükség, amelyben biztonságban érezzük magunkat. Vagyis kell az erős kötődés mellé a kölcsönös tisztelet is.

Kevesebb látogatás az orvosnál

A jó párkapcsolat annyira jótékonyan hat az egészségünkre, együtt járhat azzal is, hogy ennek köszönhetően kevésbé betegszünk meg. Vagyis kevesebbet kell orvoshoz járni, mert nincsenek panaszaink. Ha ez nem valósul meg, akkor a szervezetben felgyűlő feszültség, sérelem által fizikailag is megmutatkozhat.

Azt is hozzá kell tenni, hogy aki boldog kapcsolatban él, jobban igyekszik vigyázni az egészségére, hogy minél tovább fenntarthassa ezt az állapotot. Sőt a párok egymást noszogathatják az egészségesebb életmódra.

Kisebb esély a depresszióra

A boldog párkapcsolat nem engedi meg azt, hogy túlságosan belesüppedjünk a bajokba. Arra ott van két ember, nem kell egyedül megküzdeni a terhekkel. Ez pedig azt is jelenti, hogy a nehézségek nem engedik meg, hogy a depresszióba süllyedjenek.

Sokfél probléma gördülhet az ember elé akkor is, ha szerelmes, azonban a problémák közös felszámolása csökkenti a szorongást. A meghitt beszélgetésekkel és a tényleges megoldással olyannyira csökkenthető a stressz és a szorongás is, amely a kapcsolatot is tovább erősíti.

Természetes gyógyítás

Tudtad, hogy a szerelem a legjobb, legélvezetesebb és ingyenes vérnyomáscsökkentő? A boldog párkapcsolatban és házasságban élők esetében ez igaz lehet, akárcsak az, hogy esetükben kevesebb a panasz a fej- és hátfájásra is. Sőt a szerelem csillapítja a fájdalmat is.

Hosszabb élet

A boldog házasságban élők esetében megemlítettük már, hogy jobban vigyáznak egészségükre, annak fenntartására, ezért várhatóan magasabb életkort is megérhetnek. Emellett meg kell említeni az egymást támogatást, amelybe az is beletartozik, hogy két jövedelemből az élet is könnyebbé válhat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)