Jump to content

Naponta döntéseket hozunk, miért ne dönthetnénk a szerelemről is?!

2022. 03. 05. 19:00

Tapasztalhatjuk magunk körül is, hogy milyen sok szingli várja a szerelmet. Áhítozik azért, hogy betoppanjon az életébe valaki.

Mások mindezért tenni is képesek. Az ismerkedés (akár interneten) mellett a nyitottság, a programok keresése és kihasználása bizonyára nagyobb lehetőségeket is kínál, mint otthonról ki sem mozdulva egy álomvilágot dédelgetve.

Van egy mondás, miszerint „A szerelem döntés kérdése”. Ha ez így működne, mindenki szerelmes szeretne lenni, ezt el is döntené… és tádám: szerelmes. Jól tudjuk, hogy ennél jóval bonyolultabb az, ami két ember között történhet. Nemcsak szükség van ehhez két emberre, de ráadásul még egymás iránt kell „megőrülni”. A bonyolultságot pontosan az adja, hogy a szerelem nem csak rajtunk múlik. Ott van a másik fél, akinek fejével nem tudunk gondolkodni, mint ahogy a szívével sem érezhetünk. A plátói szerelem, mint fogalom nem is létezne.

A szerelem érzését tehát nem tudjuk befolyásolni egy másik személyben. Azt vagy érez irántunk, vagy nem.

Van azonban egy másik vetülete a fent említett mondásnak. Mégiscsak igaz lehet, ha egy másik oldalról közelítjük meg a kérdést. Ha valaki szándékát fejezi ki, hogy szeretne velünk ismerkedni, a közelünkben lenni, eldönthetjük, hogy beengedjük az életünkbe vagy sem. Már az döntés, hogy lépéseket teszünk más felé, vagy engedjük, hogy felénk közeledjenek.

Fiatalon mindezt jóval lazábban kezeljük. Bennünk van a kíváncsiság, a vágy, ezért talán az ismerkedés, a szerelembe esés is könnyebben megtörténhet. Igaz, hogy ez az érzés legalább olyan gyorsan tova is illanhat, és egy másik személyben találjuk meg rajongásunkat. Minél több tapasztalatot gyűjtünk, annál jobban kiismerjük magunkat, az idegeneket is, mindezek pedig olyan fegyvertárral szerelnek fel, amely miatt kételkedőbbé, türelmesebbé, megfontoltabbá válunk. Ugyanakkor a nagyobb gyakorlat azt is jelenti, hogy már nem szeretnénk az élettel megalkudni. Pláne akkor, ha több rossz kapcsolatot, házasságot tudhatunk magunk mögött. Végleg magunk mögött szeretnénk tudni az egyedüllétet, de nem is akárkit szeretnénk magunk mellé engedni? Nos, kompromisszumokra bizonyára szükség lesz.

Többször megégetve magunkat, megunva a szingliséget képesek vagyunk döntést hozni arról, hogy most már elég ebből, társra vágyunk. Ugyanígy döntünk arról, hogy ismerkedésre alkalmas helyeket, felületeket keresünk, mint ahogy azt is eldöntjük, hogy ha valaki közeledni szeretne felénk, akkor erre lehetőséget biztosítunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)