Jump to content

A pozitív torzítás nem is olyan rossz

2022. 04. 20. 19:00

Senki sem tökéletes. Bizony, még te sem. Mégis így vagyunk jók a magunk tökéletlenségében. Akkor pedig fogadjuk is ezt el!

Kapcsolataink hajnalán minden olyan tökéletes. Ha igazán egymásra hangolódik két ember, akkor lendül működésbe az a bizonyos rózsaszín szemüveg. Jó sokáig más színben tüntetheti fel a teljes valóságot. Abban kell bíznunk, hogy a szemüveg lekerülése után sem torzulnak el a látottak, tapasztaltak, hogy kiábrándulunk a párunkból.

Csakhogy, ha mégis változik a megítélés, abba is érdemes belegondolni, hogy a személyünkkel is pontosan ez történhet.

A gond tehát akkor van, ha a rózsaszín ködös mámor és a teljes valóság egymástól nagyon különbözik. Gyermekként még a képzeletünkre bízzuk felnőtt életünket és vizionáljuk jövőbeli életünket, párunkat, gyermekeinket. Valakinek sikerül a megálmodott élet, mások számára pedig egészen más úton fog haladni.

Még ha hiszünk is abban, hogy minden előre elrendeltetett, azért bizonyos dolgokat mi is befolyásolhatunk. Például azt, hogy mennyire vagyunk rugalmasak embertársainkkal, vagy még inkább a párunkkal. Habár a szerelmünket mi választjuk meg, mégis bizonyos tulajdonságok járulékosak. Akkor is létezők, ha azok nem tetszenek.

Ha abból indulunk ki, hogy mindenkinek vannak hibái, így nem túlzás azt sem mondani, hogy tökéletes, vitamentes kapcsolatok léteznek. Ezzel amúgy semmi probléma. A viták, a konfliktusok felpörgetik a szerelmet és sokat tanítanak magunkról, a másikról, a kapcsolat fontosságáról.

Érdekes, hogy a rózsaszín ködről sokan úgy beszélnek, mint múlandó rosszról. Amely, ha megszűnik, akkor csap le az emberre a komor és komoly valóság. Volt már veled olyan, hogy az új szerelmeddel teljes összhangban voltál, mégis barátok, családtagok vagy ismerősök ebbe az idillbe mintha bele akartak volna nyúlni és olyat mondtak a párodról, amelyet te nem tapasztaltál, láttál és hittél. irigyek rád, vagy tényleg igazuk lehet?

Rózsaszín szemüvegen át tekinteni a másikra azt jelenti, hogy csakis a pozitívumokat keressük és azt is tapasztaljuk. Ez a fajta torzítás nem bűn és nem is baj, hiszen, ha ez nem lenne meg, egyáltalán mi keresnivalója lenne két embernek egymás mellett?

A jó párkapcsolathoz szükséges érezni a szerelmen kívül a másikhoz való kapcsolódási igényünket, a testi vonzalmat és a kölcsönösséget. Ekkor érezzük boldognak és elégedettnek magunkat a szerelemben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)