Jump to content

A zöld szemű ne szörny legyen, hanem megerősítés

2022. 04. 29. 19:00

A szerelem hihetetlen dolgokat ki tud hozni az emberből és nem mindig csak pozitívumokat, mondjuk a féltékenységet.

A viszonzott szerelem a világ egyik legjobb érzése. Természetes, hogy azt, aki iránt olyan emelkedett érzelmeket élünk meg, nem akarjuk elveszíteni és nem szeretnénk más oldalán tudni. A féltékenység csírája mindenkiben benne él, de nem minden párkapcsolat váltja azt ki, vagy hozza felszínre. Egészséges szintű féltékenység - vagyis pontosítva, félelem az elvesztése miatt – mindenkiben lehet. Ez csak annak mutatója, hogy szeretjük a párunkat és nem akarjuk elveszíteni. Egy bizonyos ponton túl már romboló erővel bír. Főleg az a fajta kommunikáció és viselkedés mérgező, ahogyan ezt a féltékenységet a másik felé kimutatjuk, reagálunk bizonyos helyzetekre.

A féltékenység önmagában tehát nem lenne rossz, hiszen csak a párunkhoz való tartozást, ragaszkodást erősítené, de a rossz reagálással lehet agyoncsapni. Mit tegyél, ha azt veszed észre, hogy te váltál a zöld szemű szörnnyé?

Beszélgessetek!

A jó kapcsolatok egyik ismérve a jó kommunikáció. A beszélgetések akkor is fontosak, ha minden rendben van köztünk. Még az apró problémák úgy elsimítható, hogy azt kibeszéljük magunkból és megbeszéljük a megoldást. Hiába gondolod azt, hogy ismered a párodat. Bizonyos témakörök csak idővel kerülnek előtérbe, amelyekre azelőtt sosem volt példa és ezek csak megfelelő kommunikációval derülhetnek ki és oldódhatnak meg.

Vess számot magaddal!

Féltékeny vagy, rendben. De kire? Láttál, hallottál valamit? Ám még az is adódhat puszta félreértésekből. Hány film született ilyen szituációkból?! Ha viszont csak a te gondolataidban van olyan erős félelem arra nézve, hogy a párod elhagy, azt a csatát sokkal inkább magaddal vívod, mint mással. Gondold át, hogy okod van-e féltékenykedni, vagy csak magadat félted?

 

Higgadtság

Talán már rendelkezel annyi tapasztalattal, hogy nem hévből cselekszel. Higgadj le egy kicsit és gondolkodj. Mielőtt nekiesnél a párodnak, csitítsd le magad. Nem véletlenül szokták azt javasolni, hogy aludjunk rá egyet. A meggondolatlanul, felindultságból történő cselekvés rossz irányba viheti az egész kommunikációt és a kapcsolatot is.

Régi félelmek

Az élet kemény leckékkel terelhet az utunkra. Ezek megerősítenek akár a magánéletben is. Azonban ami egykor megtörtént, abból tanulhatunk és nem kell állandóan attól tartani, hogy újból át fogjuk élni. Az új kapcsolatban tiszta lappal indul mindenki, ezért már ne eleve fenntartásokkal indulj neki, mert el fogod rontani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)