Jump to content

Csupa egyszerű szavak, hát éljünk is velük!

2022. 06. 13. 19:00

Milyen jó az álmos reggeleken a párunkkal osztozni. Egymás kócos haját nézve, a kávét szürcsölgetve csak elrévedhetünk egymásba, de megvan annak is a lehetősége, hogy beszélgessünk. Nem feltétlenül komoly dolgokat, a napi teendőket lehet ilyenkor átrágni. Beszélhettek a jövőről, vagy a múltban történt eseményekről. A vicces vagy pont romantikus csevegés akár a telefonon is folyhat, de nem szabad hanyagolni a face to face kommunikációt.

Bármilyen közhelynek tűnő, de az egymás iránti érdeklődést fent kell tartani. Méghozzá általánosnak és akár elcsépeltnek tűnő kérdésekkel is kifejezhetjük azt, hogy a párunk érzései, gondolatai érdekelnek.

Túl egyszerűnek tűnik, talán éppen ezért nem is élünk a kérdezés lehetőségével. Olyannal például, hogy:

 

Milyen volt a napod? – ha nem robotszerűen működónk egymás mellett, akkor ez az egyszerű kérdés felszabadíthat stresszt, indulatokat. A munkahely a második otthonunk és bizony sokféle hatással találkozunk. Az otthon az a hely, ahol mindezeket levetkőzhetjük. Az erre a kérdésre válaszolással megszabadulhatunk a bennünk felgyülemlett feszültségtől. Ugyanakkor motiválhatjuk egymást és akár magukat is. 

Szeretlek! – a levegőbe kieresztett szónak tűnik, ami teljesen magától értetődő, hiszen egy pár vagytok? Ne legyen olyan egyértelmű! Mondjátok egymásnak naponta. Hiába tűnik ez teljesen evidensnek, érdemes azt hangoztatni. Nem kell túlzásokba esni, de napi egy szeretlek jó a léleknek.

Menj csak! – a párkapcsolat nem börtön. Mindenkinek szüksége van elvonulásra, egyedüllétre vagy pedig a barátokkal való kikapcsolódásra. A féltékenykedés és a magunkhoz láncolás is egy taktika, de egyáltalán nem a tartós párkapcsolat eszköze.

Hibáztam, bocsánat! – emberek vagyunk, tele hibákkal. Egy rossz döntés, egy véletlen helyzet olyanba sodorhat, amellyel megbántjuk a párunkat. A hiba elismerése és az őszinte bocsánatkérés az útja annak, hogy elsimítsuk egymás között a haragot, félreértést.

Köszönöm! – milyen egyszerű szó, mégis nehéz kimondani sokaknak. Mások pedig azt gondolják, hogy egy régóta tartó kapcsolatban erre már nincs is szükség. Úgyis tudja a másik. Hát nem! Mondjuk ki, ha a párunk valami miatt köszönetet érdemel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)