Jump to content

A nagy nap buktatói

2022. 07. 27. 19:00

A nyár az esküvők időszaka is a nyaralás mellett. Amennyire készülünk rá, annyira el is lehet szúrni a nagy napot.

Ami megtörténhet, az meg fog történni. Olykor mindez a legrosszabbkor, a legváratlanabb időben és az elképelhetetlen kategóriába sorolható. Ha valami jó sül ki ebből, akkor persze sokkal jobban érezzük magunkat, csakhogy a sors kiszámíthatatlan. Még akkor is, ha mindent előre megtervez az ember. Az esküvő márpedig ilyen. Általában a menyasszonyok feladata, hogy megszervezze a nagy nap minden apró részletét. A legtöbben semmi esetre sem engedik ki a kezükből ezt a feladatot. Talán azért sem, mert már kislány koruk óta ezt tervezgetik. Ha mégis átadják a szervezést, akkor bizony profikra bízzák. Egy esküvő megtervezésekor nagyon sokféle dologról intézkedni szükséges. Úgy akarják megvalósítani és lebonyolítani a párok ezt a nagy napot, hogy ne csak ők, de még a meghívottak is egy életre emlékeik közé véssék, és ha valamikor felidézik az akkori pillanatokat, akkor valami olyasmiként jelenjen meg előttük, mint „Ejj, de jó buli volt!”

 Csakhogy még a legnagyobb tervezés, szervezés és alaposság is hagy kiskapukat a váratlannak, az elképzelhetetlennek.

Emlékszem, amikor az unokanővérem ment férjhez, akkor a kertben felállított sátorban gyülekezett a ceremónia után a vendégsereg. Nyár volt, amolyan kellemetlenné forduló idő. Annyira meleg volt, hogy szinte vártuk az éltető esőt. Azt azonban nem gondoltuk, hogy az eső akkor és úgy csap le ránk. Szó szerint bokáig ért az özönvíz szerint ránk zúduló eső. Habár a sátor bírta a strapát, de a talaj ennyi vizet egyszerre nem tudott elnyelni. Mit csinálhat egy jó vőlegény és házigazda? Itatta a népet, amely ideje korán dülöngélő vendégeket jelentett. Nem tudom, hogy ezeknek a személyeknek maradt-e emlékük erről az esküvőről. Valószínűleg én vagyok az egyik, akinek ilyen élénk képe van az ott történtekről. Na, meg a szétsírt sminkű unokatestvérem, aki egészen másképp élte meg élete nagy napját, mint azt tervezte.

Egy biztos: az esküvő és az utána tartó lagzi az evésről, ivásról, jó hangulatról, táncról szól. Mivel ilyenkor elengedik magukat a vendégek, így akár a kelleténél is többet önthetnek a garatra és ez akár kellemetlenné is válhat a társaságuk. Olyannyira, hogy akár elronthatják a buli hangulatát is.

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy próbavacsorát rendezzen a nagy nap előtt azért, hogy az ételeket teszteljék, amelyek majd a lakodalomban tálalva lesznek. Könnyen lehet, hogy az ételek így nem nyerik el a násznép tetszését. Mondhatni, hogy nagy pazarlás az, ha így maradnak meg ételek.

Mindenki szeretne biztosra menni, de újonnan összeállt együttes esetében nincs mire hagyatkozni. Ha egy új formáció zenél a lakodalomban, az teremthet nagyon jó hangulatot, de igazi buligyilkossá is válhat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)