Jump to content

Nálatok minden megvan?

2022. 08. 07. 19:00

Ha most boldog párkapcsolatban élsz, akkor emlékezz csak vissza arra az időszakra, amikor valaki olyannal voltál, aki valami miatt nem illett hozzád, te hozzá.

Van az úgy, hogy olyan régóta van egyedül az ember, hogy úgy érzi, már nagyon szüksége van valakire. Talán még az elveit is hajlandó feladni, legalábbis valamilyen mértékig, hogy találjon maga mellé egy társat. Ha két ember nem illik egymáshoz, az hamar kiderül. Főleg lakva.

Ha még az ismerkedés fázisában vannak, akkor az alapos tapogatózás, a sok beszélgetés még azelőtt rámutathat olyan jelekre, amelyek a hosszútávú kapcsolatot befolyásolják, mielőtt belebonyolódnának valamibe. Csakhogy akadhatnak olyan hódolok, akikkel a randi jónak mondható. Nem eget rengető, de a rosszat messziről sem érinti. Mégis az az érzés lehet bennünk, hogy „jó, jó, de valami nem stimmel”. Amennyiben esélyt adunk a további ismerkedésnek, úgy tovább szédíthetjük a másik személyt, ugyanakkor mégiscsak ez a járható útja annak, hogy kiderüljön: van-e közös jövő vagy nincs.

Ha hibázik valami

A legtöbbünk esetében meg kell járni a hadak útját ahhoz, hogy megtaláljuk az igazit. Azt a személyt, akivel minden olyan simán megy, semmi sem döcögős és erőltetett. Jól működik az a bizonyos kémia, ezáltal a szex is, és a kommunikáció sem okoz gondot. Ám, van, hogy habár a másik személlyel nincs gond, mégsem vonzódunk hozzá. Ez persze a jövőre nézve nem túl biztató és aki nem akar magának további bonyodalmat, az kerek perec kimondja, hogy mit gondol. Aki azonban óvatos, nem szeretné megbántani a másikat valami olyasmit mondhat, hogy mint embert szereti, de nincs szerelem. Nos, ez legalább olyan sértő lehet annak, aki komolyabb érzéseket táplál.

Aztán az is gondot jelent, ha nincs érzelem, de valami mégis együtt tart embereket. Ez általában vagyon. A csak intimitáson alapuló párkapcsolatban az érzelmek csak az együttlétre koncentrálódnak.

 

Ha rendben van minden

Él egy olyan közhely, miszerint az ellentétek vonzzák egymást és akár a párkapcsolat is működő lehet. Egy ideig bizonyára és csakis attól függ, hogy az alkalmazkodóbb személy meddig győzi ezt. A tartós és boldog párkapcsolat alapját ugyanis a hasonlóság adja. További alaptétel a jól működő szerelemhez a megfelelő kommunikáció, az egyetértés, a vonzalom és egymás megerősítése.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)