Jump to content

A flört jó, még a kapcsolatban élők számára is

2022. 08. 14. 19:00

Szép dolog a szerelem, de a flört sem megvetendő, ha azt a párunkkal tesszük. Igen, a flört nemcsak szingliknek való.

Vágyjuk a szerelmet és azt az igaz társat, akivel a rossz dolgok is elviselhetőbbek. Azonban ide el kell jutni. Méghozzá esélyt kell adni annak, hogy szingliként ránk találjon a szerelem vagy mi rá. Ilyenkor minden érzékszervünk kiélezettebben reagál a környezetre, azaz mintha kutatnánk, hogy ki lehet facér és ki az, aki tetszik, akivel szívesen megismerkednénk. Radarjaink tehát működésbe lendülnek, de ez még csak az út eleje. Azért, mert észreveszünk valakit, aki ugyanúgy felfigyel ránk, még nem jelenti azt, hogy a kapcsolat is kialakult. Ennél több kellhet.

Ma már nem szégyen, ha a nő szólítja meg a férfit és a flört mindkét nem számára szabad. Míg egyeseknek szinte napi rutin, hogy akár idegenekkel teljesen természetes módon szóba elegyedjenek, addig ugyanez mások számára zavarba ejtő vagy akár elképzelhetetlennek tűnő.

 

Mit tennél akkor, hogy látsz egy olyan személyt, akinek megjelenése is olyan vonzó, hogy nem akarod elszalasztani. Nagy elhatározásra jutsz és csak azt érzed, hogy valahogyan tudatnod kellene jelenlétedet. Hogyan szólítsd meg?

Az elhatározás egy dolog, de mindenképp bátorság és önbizalom szükséges ahhoz, hogy a kiszemeltet meg merd szólítani. Igaz, hogy ebben benne rejlik a visszautasítás esélye, akár még a nemtetszését is kifejezheti a másik fél, de olykor vállalni kell a kockázatot. Aki mer, az nyer.

A szórakozóhelyek vagy az olyan rendezvények, amely sok embert megmozgat mindig nagy reménnyel kecsegtetik a párkeresőket. Az egyedülálló nők akkor érzik nagyobb biztonságban magukat és akkor merészebbek a flörtölésben, ha nem egyedül vannak. A barátnők jelenléte mintha extra erőt szolgáltatnának. Flörtölni azonban nem azt jelenti, hogy le sem vesszük a szemünket arról, aki nekünk tetszik. Lehet az egy ártatlan érintkezés (mondjuk amikor egymás mellett elmennek), egy köszönés, Sőt sokszor pontosan ennyi elegendő ahhoz, hogy a későbbiekben kommunikáció alakuljon ki két idegen között. Nem kell tervezni, nem kell bonyolítani. Ha ugyanúgy már ilyen bonyolultan állunk hozzá, akkor annak is megvan az esélye, hogy túlizguljuk. Minél egyszerűbb, könnyedebb legyen.

A flörtölést segítik bizonyos helyzetek. Szokták mondani, hogy kutyával és kisbabával ismerkedni a legkönnyebb. Egy kicsi gyermek és egy kutya látványa is hatással van a nőkre és férfiakra egyaránt. A közös érdeklődés középpontjába igazán bármi kerülhet, hiszen eleinte mindaz csak ürügy azért, hogy két ismeretlen szóba elegyedjen egymással. Vagyis nemcsak tömegben lehetséges a flörtölés, hanem egyedül, hétköznap és akár váratlan helyzen, helyzetben is.

Sőt, aki boldog párkapcsolatban él, az is flörtölhet. Ha nem akar maga körül bajt, akkor ezt a párjával teszi meg. Egy huncut SMS, egy titokban szervezett randi jó hatással lehet a kapcsolatra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)