Jump to content

Aprócska füllentések, amelyek félreinformálnak

2022. 09. 15. 19:00

Hazudni nem szép és nem is hasznos hosszú távon, ennek ellenére akár naponta kiejtünk a szánkon kegyes hazugságokat. Olyanokat, amivel magunkat szeretnénk fényezni, megóvni, vagy épp mások védelmét és tetszését akarjuk így elérni.

Tetszik vagy sem, a hazugság életünk, sőt mindennapjaink része. Tesszük ezt olykor tudatalatti cselekedetként azért, hogy mások előtt a legjobb oldalunkat mutassuk meg, vagy elkerüljünk veszekedést, bosszút. A kis füllentések sűrű momentumok az életünkben, de a nagyobb és bántóbb hazugságok talán már nem. Legalábbis bízunk ebben.

Miről szól az igaz szerelem? Őszinteségről, természetesen a mély szerelmen túl. Csakhogy egy jól induló párkapcsolatban is lehetnek olyan helyzetek, amelyek bizony füllentéseket vált ki az emberből.

Az egyik ilyen kényszerűség az lehet, ha ugyan odáig vagyunk a párunkért és vele minden stimmel, de a családjával már koránt sem. A családok közötti különbségek ilyenkor elég élesen kiütközhetnek és konfliktusforrássá válhatnak. Hacsak nem… És itt jöhet képbe az olyan kegyes hazugság, amellyel menteni kívánjuk magunkat, a szerelmünket.

Ugyanez a verzió igaz lehet a párunk baráti körére, vagy csak egy-két személyre az ő baráti köréből. Miért kellene nekünk mindenkit kedvelni? Miért kellene számunkra nem szimpatikus személyekkel jópofizni? Mégis megtesszük (legalábbis a kapcsolat legelején), mert nehogy már ezen múljon!

Azért, mert két ember egymásba szeret és egy párt alkot, attól még nem válnak eggyé gondolkodásukban, ízlésvilágukban. Az a jó, ha a szerelemben is mindenki meg tudja tartani saját egyéniségét. Csakhogy lehet, eleinte túlzott érdeklődést mutattunk a hobbija iránt pusztán azért, mert úgy éreztük, hogy azzal is közelebb kerülünk hozzá? Nos, ha nem akarjuk lerántani a leplet a valóságról, akkor bizony továbbra is megjátszhatjuk ezt a fene nagy érdeklődést. Egy idő után nagyon kínzóvá tud válni.

Egy szerelem bimbózó szakaszában még nem ismerik teljesen egymást a felek. Az ajándékozás is lehet nagyon egyszerű, ugyanakkor mégis nehéz. Ha azonban minden ajándéknak úgy örülünk, mintha annál jobbat nem is kaptunk volna még, holott abszolút nem a mi ízlésünk, akkor valójában támogatjuk a társunkat egy torz kép kialakításában. Ne csodálkozzunk, ha megmarad ennél a stílusnál.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pexels)