Jump to content

Ha az ex már nincs, még jöhet

2022. 11. 16. 19:00

A legtöbben több kapcsolatot megtapasztalunk addig, amíg az igazi megérkezik. Mindegyik azért ér véget, mert valami nem működött. Olykor azonban visszakanyarodhatunk az exekhez.

Egy szakítás jelenthet megkönnyebbülést, de legalább annyira összetörheti a szívünket. Időt kell adni magunknak a feldolgozáshoz, mindegy, hogy mi szakítottunk vagy velünk tették meg. Idővel rendeződhetnek bennünk az érzelmek, a szakítás okai és megpróbálunk ebből tanulni, hogy felálljunk és menjünk tovább. Kisebb rövidebb idő múlva pedig a szerelem is ránk találhat.

Van azonban az az eset, amikor a szakítás után nem alakul a magánéletünk, vagy annyira kezdeti és semmitmondó próbálkozások vannak, hogy azokat nem érezzük sem biztatónak, sem biztosnak.

Egy gyengébb pillanatunkban pedig eszünkbe juthat az ex. Az, akit egykor szerettünk. Nosztalgikusabb időszakunkban akár annyira elmerülhetünk a felidézett érzések és emlékek között, hogy még a kapcsolatot is felvesszük vele. Még kis izgalmat is jelenthet, hogy vajon hogyan reagál az üzenetünkre, hívásunkra. Szerencse vagy sem, ha jól veszi a kommunikációt?

Lehet, hogy ő éppen olyan izgatottá válik majd attól, hogy újra „bekopogunk” az életébe, mint amilyen izgalmat élünk meg mi is. Innen pedig egyenes út vezethet a szexhez, az exszel.

Nemcsak senkinek semmi köze ahhoz, hogyan éljük az életünket, de az ember gyarló és bizonytalanságában, magányában olyat is megtehet, amely visszakozásnak tűnik. Sőt, lehet az is és megbánás lesz a vége, ugyanakkor néha egy szakítás kell ahhoz, hogy a párok megtapasztalják az egyedüllétet, a másik hiányát és értékelni tudják egymást. Szóval, lehet, hogy szakítás után újra egymásra találunk és jobbá tehetjük azt, ami megingott a párkapcsolatban.

A szex az exszel többféle kimenetelű lehet. Lehet szédítő és izgalmas annak ellenére, hogy már tövéről hegyire ismerjük a másik testét és azt, hogy mit és hogyan szeret. Ugyanakkor ez a megszokottság törheti le a felmelegítendő kapcsolatot, hiszen a kezdeti izgatottság után azonnal a megszokottságban találhatjuk magunkat. Talán éppen ez volt, ami elől menekülni akartunk és újra, másra vágytunk. Benne van a pakliban, hogy nem lesz folytatás. Ellenkezőleg: sokkal inkább a megbánás és az önvád nő túl rajtunk, hogy miért is kellett belemenni?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)