Jump to content

Az unszolás helyett így érd el, hogy a tettek mezejére lépjen

2023. 01. 08. 19:00

A nők és férfiak közötti szembeötlő, de vannak olyan eltérések is, amely a viselkedésben is tetten érhető.

Mi nők bonyolult lelkek vagyunk. Habár a kommunikációval egyértelműsíteni lehet gondolatainkat, kívánságainkat, kéréseinket, mi szeretjük azt árnyaltan a férfiak tudtára adni. Az erősebb nem képviselői is értik a szavakat, de a rejtett utalásokkal hadilábon állnak.

Ahhoz, hogy a férfiakat cselekvésre bírjuk, érdemes letisztult formában a tudtukra adni. Hogyan?

Azon túl, hogy tisztán, sallangmentesen fogalmazunk érdemes csak egy kéréssel megcélozni, így nagy a valószínűsége annak, hogy mindez eljut a vezérlőegységig. Így annak veszélye sem fenyeget, hogy elfelejti, amit kértünk. A nyaggatással, a folytonos szólongatással csak az idegeikre megyünk és ez mindenki számára kellemetlen.

Az együtt élő párok ismerik egymást. Mi nők várnánk, hogy gondolatátvitel segítségével is képesek legyenek a férfiak fogni azokat a jeleket, amelyeket mi küldünk és amit szeretnénk elérni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ez évezredek óta nem működik. Ha már valamit el szeretnénk érni, akkor a világos megfogalmazáson kívül a kedvesség lehet a kulcs. Nem mindegy, hogy utasítunk, vagy kedvesen megkérjük a párunkat.

Számos ponton kell megfelelnünk. Ez igaz a férfiakra és a nőkre is. Ha a párunkat megkértük valamire, de annak elvégzése várat magára, akkor a kedvességünk mellett azt kell bevetni, hogy emlékeztessük arra, mit is ígért nekünk.

Az életünk nagy részét úgy éljük le, hogy szabályokat követünk, időpontra megyünk, végzünk el valamit. A párkapcsolatban is szabályok szerint működünk (mindenkié más lehet), de a férfiak rémálma a határidő betartása. Amúgy is hadilábon állnak a dátumok megjegyzésével. Ez köztudott. Akkor miért is várjuk azt, hogy egy elvégzendő feladatot időponthoz kössünk?

Nem mindegyik férfi a lustaság miatt nem végzi el azt, amire megkérjük. Ha mégis teljesíti egy-egy vágyunkat, akkor ne tegyünk úgy, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Azaz az, de attól még adjuk tudtára, hogy ennek örülünk és a megköszönés mellett egy öleléssel, csókkal is jelezni lehet az örömünket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)