Jump to content

Valami hiányzik vagy minden rendben?

2023. 01. 31. 19:00

Stabil és jól működő kapcsolatról ábrándozik mindenki. Amíg van akiknek ez tényleg csak ábránd szintjén létező, mások lubickolnak a boldogságban és úgy érzik, hogy ez örökre fenntartható.

Nagyon mások vagyunk és kapcsolatban betöltött szerepünkben is más lehet a jó. A kimerítő, sehová sem tartó kapcsolatok után, vagy pont a féktelen és élvezetes szingli élet után azonban annak határához érkezhetünk, hogy nem vágyunk másra, csak nyugodt, kiegyensúlyozott és boldog szerelemre.

Szeretni is sokféleképp lehet, hiszen más érzelmeket táplálunk a szerelmünk, a gyermekünk, a közelebbi és távolabbi rokonaink, valamint barátaink iránt is. Lehetünk együtt valakivel úgy, hogy őszintén szeretjük, de ez mégsem elég ahhoz, hogy megmaradjunk egymás mellett. Márpedig, ha tartós és boldog kapcsolatot szeretnénk fenntartani magánéletünkben, akkor egy idő után el kell gondolkodni azon, hogy mit is érzünk a másik iránt, merre tart a kapcsolat és hogy érdemes-e így tovább folytatni.

A szerelem – mondják – idővel szeretetté szelídül. El is fogadja ezt az ember, hiszen mindig ugyanazon a magas hőfokon lehetetlen tartani az érzelmeinket, de attól még nem biztos, hogy megunjuk a társunkat és elég nekünk, vagyis inkább pont jó nekünk. Azonban a rózsaszín szemüveg levétele után ezek a vad érzelmek módosulhatnak és lecsitulhatnak annyira, hogy mindez kételyeket hagy bennünk.

Érzi azt az ember, hogy egy kapcsolatban minden stimmel, vagy valami hiányzik. Sokszor nehéz megfogalmazni, hogy mi okozza a hiányérzetet, hiszen eddig is ilyen és ez volt. A jól működő párkapcsolatot azonban három dolog tartja össze: a kémia, vagyis a fizikai vonzódás, az intellektualitás és a barátság. Ha ezek közül csak egy is hiányzik vagy túl kevés, akkor már meginog. Sokszor meg sem tudjuk fogalmazni, hogy mi hiányzik a kapcsolatunkból, csak azt érezzük, hogy nem elegendő. Azonban vannak ennél konkrétabb megnyilvánulások is.

Van, hogy az egyik fél azért érzi jól magát egy fedél alatt a párjával, mert így kényelmes, ki van szolgálva, több olyan üggyel foglalkoznia sem kell, amivel, ha egyedül lenne, magának kellene megoldani.

Aztán az is hiányérzetet kelthet, ha úgy érezzük, hogy mi sokkal többet beleteszünk a kapcsolatba, mint a másik.

Az együttélés rávilágíthat olyan különbségekre, amelyek csak évek múlva törnek isten igazán a felszínre. Általában ilyen az, ha kiderül, hogy nem egyet gondolnak a kapcsolat fejlődéséről. Vagy éppen az is kibillentheti az egyensúlyt, ha a fejlődést egyik erőlteti, a másik pedig arra még nincs felkészülve.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)