Jump to content

Szerelem a messzeségből, avagy a távkapcsolat nehézségei

2023. 02. 24. 19:00

Bármi az oka annak, hogy a szerelmet távkapcsolat formájában kell megélni (legalábbis egy ideig), az nagy kihívás elé állítja a feleket.

Ha a szerelmesek egymástól távol, de szívükben nagy érzelmekkel teli élik a mindennapjaikat, akkor a találkozások különösen nagy jelentőséggel bírnak. Nem kell ahhoz koronavírus sem, hogy nem tölthetik együtt a mindennapokat. Mégis azt kell mondani, hogy ma sokkal könnyebb megélni a távolságot, mint régebben. A modern technika annyi lehetőséget adott a kezünkbe, amellyel akár a világ másik végéről is kapcsolatba léphetünk valakivel. Akár a szerelmünkkel is. Ez persze még nem jelenti azt, hogy így biztosra megmenthető a szakítástól egy távkapcsolat.

Annyi biztos, hogy aki belemegy abba, hogy csak ritkábban tudnak egymással találkozni, az vagy azért van, mert ez az életforma tökéletes számára, vagy azért, mert annyira szerelmes, hogy inkább kivárja a ritkább találkozásokat. Vagyis sokat kell várni, tűrni és az is bizonyos, hogy szükséges az elkötelezettség ezért a szerelemért. Érdemes várni az illetőre, és inkább viseli az idő múlásának ólomlépteit, csak hogy vele lehessen.

Az együtt töltött időnek tehát különös szerepe van a kapcsolat szinten tartásában. Éppen ezért egy-egy találkozás olyan romantikus lehet, mint amit az együtt élő párok csak jóval kevesebbszer élnek meg. Az egymásra odafigyelés kiaknázza annak lehetőségét, hogy együtt lehetnek. Ki tudja, hogy a következő találkozásra mikor kerül sor? De romantikázásra úgy is lehetőség van, hogy nem is találkoznak. Egy postán elküldött szerelmes üzenet, egy apró figyelmesség is szíven találhat.

Személyes érintkezés híján jóformán a technika adhatja meg a kommunikációs hátteret. A közösségi oldalak üzenetküldő funkciói, a telefon, a szöveges üzenet lehet az, amely biztosítja azt, hogy mindent tudjanak a másikról.

A távkapcsolat bizalom nélkül nem működik. Ha mindig az motoszkál az ember fejében, hogy vajon a másik tényleg azt csinálja-e, amit mond, akkor az állandó kétely mardossa majd. Ha azonban teljességgel hisz a kapcsolatukban, a szerelmükben, akkor nincs helye a féltékenykedésnek.

A távkapcsolat rákfenéje, hogy úgy van valakink, hogy nincs velünk. Éppen ezért nehezebb rá fókuszálni akkor, amikor a mindennapi forgatag magával ragad. Ha azonban a kapcsolat megtartása a cél, akkor ügyelni kell arra, hogy így is legyen közös idő, amit egymásra szánunk.

Ha a szerelmünk messze él tőlünk, akkor a telefon és az internet adja a kapcsolattartásra a legjobb lehetőséget. Azonban még ennek használatával sem jó, ha mindent megmutat vagy kiad az ember magából. Vannak olyan apró titkok, amelyek a következő találkozásra nagy és pozitív hatással lehetnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pexels)