Jump to content

Egy újabb mérföldkőhöz érkeztetek? Költözzetek (össze) okosan!

2023. 03. 28. 19:00

Egy szerelmi kapcsolat igazi kibontakozása nem az ágyban kezdődik. Komoly mérföldköveket kell magunk mögött hagyni.

A randevúzások után eljön az ideje annak, hogy kimondjátok egymásnak: Szeretlek! Valamint az is szót érdemel, hogy tisztázzátok egymás között: ti egy pár vagytok. Ha ezeken túl vagytok, akkor jöhet a családnak és a baráti körnek történő bemutatás. Ez mindig izgalmas pillanat, mert az a legideálisabb, ha a szimpátia oda és vissza is nyilvánvaló. Ha már ezen is túl vagytok és jól sikerül minden, akkor lehet a jövőbe tervezgetni.

Még ha óvatosabbra is fogjátok, mindenki stabil kapcsolatra vágyik, ezért akár hosszabb távon is eljátszadozhattok a gondolattal: merre tart a kapcsolat?

Ha már egyértelműsítve van a kapcsolat, akkor jön a következő lépcsőfok, amely megugrásra vár. Mikor költöztök össze?

Van abban valami félelmetes és izgalmas, hogy addigi életünket feladva, valaki mással éljünk együtt. Ám, ha ez a vágy és a cél, akkor erről beszélgessetek sokat. A jó kommunikáció megkönnyíti az életet, de nem csak szavakkal, hanem tettekkel is megkönnyíthető az, hogy könnyebben összeszokjatok a közössé váló életetekben.

Költözzetek együtt

Az első nagy kérdés az, hogy hová költöztök? Ha mindenki számára új a hely, akkor bizony mindenkinek lesz bútora, holmija. Vegyétek ki a részeteket, azaz mindenki segítsen ki- és bepakolásánál. Ne csak a saját holmitokkal foglalkozzatok. Tervezzétek meg, hogy melyik bútor hová fog menni. Ha pedig valami hiányzik, akkor álmodjátok meg, hogy mire lenne szükségetek.

Dekorálás, rendezés

A legideálisabb, ha mindenki számára új otthonba költöztök, mert akkor szabadon lehet gazdálkodni a hellyel, a dekorációval. Persze anyagilag sokkal kedvezőbb, ha már egyikőtöknek van lakása és az lesz a közös kuckó. Bármelyik opció is van érvényben, összeköltözéskor az közössé válik és érdemes megbeszélni, hogy ki mit szeretne. A kompromisszumok ilyenkor lépnek előtérbe.

Beszéljetek a falak színéről, a berendezési tárgyakról. Arról is, ha valami hiányzik, de arról is, ha túl szűkössé vált a hely az összeköltözés során. Úgy kell belakni a közös teret, hogy az mindenki számára élvezhető, praktikus legyen. A fő cél természetesen az, hogy mindenki otthonosan érezze magát, ezért közösen álmodjátok meg az otthonotokat.

 

Saját rész otthon

Bármennyire is nagy a szerelem, attól még a külön vonulásra is meg kell adni a lehetőséget. Alakítsatok ki olyan helyet, ahová elhúzódhattok. Mindenki a maga kis részére.

Saját rész az ágyban

Azt is érdemes előre tisztázni, hogy a már közösen birtokolt ágyban ki hol fog aludni. Ez megkönnyíti és komfortosabbá is teszi az életet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)