Jump to content

A szerelem világkörüli turnéja, avagy így udvarolnak a világban

2023. 10. 11. 19:00

A szerelem csodás dolog, de nem egyformán éljük meg és persze az udvarlás is más lehet. Nemcsak azért, mert minden ember különböző, hanem arra hatással van a kultúránk is.

A fajfenntartás szempontjából, valamint a társas kapcsolatok szempontjából is fontos az udvarlás, ráadásul minden társadalomban központi szerepet játszik. Azonban annak módja, ahogyan az emberek udvarolnak és kifejezik érzelmeiket, rendkívül változatos lehet. A különböző kultúrákban évszázadok alatt más-más hagyományok és szokások alakultak ki

Menjünk most világkörüli turnéra, hogy megismerjük néhány érdekes udvarlási szokást!

 

Franciaország - A szerelem művészete

Franciaország híres a romantikáról, sőt sok mindenben megtalálható a szerelem nyoma. A francia udvarlás szerves része a finom gesztusok és ajándékok. Tényleg nem kell nagy dolgokra gondolni, de a virágok és szerelmes levelek küldése remek kifejezőeszköz. A csók, az ölelés és kézfogása is fontos eleme az udvarlási folyamatban.

Japán - Etikett és szimbólumok mindenek felett

Japánban az udvarlás során az etikett és szimbólumok nagy szerepet kapnak. Gyakran használnak apró ajándékokat, hogy kifejezzék érzelmeiket. Az udvarlás során türelem és visszafogottság is jelen van.

India - Család és hagyományok

Indiában a szerelem kifejezése sokszor a család és hagyományok körül forog. A házasság számos régiójában családi döntés és az udvarlás inkább a leendő vőlegény és menyasszony családjai között zajlik. Ha az udvarlás eredményes, akkor a hűség és elkötelezettség kulcsfontosságú.

 

Oroszország – Méltóság és tisztelt

Oroszországban az udvarlás elég formális. A férfiak gyakran egy virágcsokorral érkeznek a randevúra és elég visszafogott. Az orosz udvarlásban a háborítatlanság és a méltóság fontosak.

Brazília - Szenvedélyesen

Brazíliában az udvarlás szenvedélyes és érzelmekben gazdag. A csókok és ölelések gyakoriak, és a párok szabadon nyilváníthatják ki szerelmüket egymásnak. A karneválok és táncos rendezvények pedig ideális, szerelemre pezsdítő alkalmak a találkozásokra.

Korea - Gondoskodás

A dél-koreai udvarlás során a gondoskodás kiemelkedő szerepet játszik. A férfiak a találkozások során folyamatosan a nők kegyeit keresik és gondoskodnak róluk. A virágok és ajándékok is fontos szerepet kapnak az udvarlás során.

Az udvarlási szokások világszerte változatosak és érdekesek, de nem csak a szerelem kifejezéséről van szó, hanem a kultúrák gazdagságának és sokféleségének is megismerésére szolgál.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)