Jump to content

Titok vagy tiszta lap? Azaz mit illik tudnia az újnak?

2024. 06. 12. 19:00

A több és nagyobb csalódás után nehéz belevágni az ismerkedésbe. Pedig, ha vágyunk a szerelemre, akkor csak ez az útja. És ha belép a képbe az új szerelem?

Ha ránk talál a szerelem, akkor mindent szeretnénk megtudni róla és fordítva is így van ez. Elképzelhető, hogy előttünk több kapcsolatban volt része, esetleg már házasság is van a háta mögött. Mindezek nem az első randin fognak kiderülni, de vannak információk, amelyekről érdemes tudni. Ugyanakkor előfordulhat olyan is, hogy a múltját maga mögött tudó személy nem akar sem emlékeket felidézni, sem sebeket feltépni, így nem szívesen beszél az exekről, a miértekről. Hogyan érdemes mindezt kezelni?

Amit érdemes tudni és tudatni

Ha nem is kíván az ember belemenni a részletekbe, azért arról mégiscsak jó, ha tud, hogy milyen magánéleti múltad van. Voltak-e rövidebb vagy hosszabb kapcsolataid, esetleg házasságod és gyermeked. Ugyanígy jó, ha te is tisztán látsz ezen a téren.

Ha nem akar belemenni a részletekbe, hogy melyik miért ért véget, tartsd tiszteletbe, de nyugodtan szólj rá akkor is, ha már jó ideje és megállás nélkül az exekről beszél annak ellenére, hogy téged mindez frusztrál, nem érdekel.

Vigyázni kell, hogy kellő információhoz juss és juttass, mert így könnyebbé válhat a kapcsolat folytatása és tisztább képet kaphattok egymásról.

Ha még valamilyen formában a múlt a jelenben is érvényesül (például még le nem zárt válási ügy stb.), akkor semmiképp sem szabad eltitkolni, hiszen az komoly konfliktusforrás lehet.

Normális, ha több párkapcsolatot megtapasztalunk, de ha egy új személy jön az életünkbe, akkor az egykori partnereinkről beszéljünk semlegesen. Ne rajta verjük le a bennünk lévő feszültséget, ne rakjunk rá feleslegesen terheket. Az intelligens viselkedés tehát az, hogy őszintén beszélünk az előző kapcsolatainkról, de azt vagy semleges vagy pozitív hangnemben. Azt se felejtsük el, hogy az ismerkedés nemcsak rólunk szól, vagyis éppen elég információ a legjobb. A túl sok és a túl kevés is okozhat bonyodalmat.

Amit nem érdemes tudni és tudatni

Az exek az életünk részei, akik valamennyire meghatározzák azt, hogyan állunk a kapcsolatokhoz. Az is rendben van, hogy erről jó beszélni, de ezzel semmiképp se az első randin hozakodjunk elő. Ne hagyjuk, hogy az esetleges negatív érzelmek, a harag elvigye a fókuszt az ismerkedésről. Ha nem így teszünk, lehet, hogy a randevúnak nem lesz párja.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)