Jump to content

Számolj le a negatív érzésekkel!

2014. 08. 10. 19:00

Ha táplálod a negatív érzéseket, azok erősebbek lesznek, de ha úgy döntesz, hogy nem táplálod őket, egyre csak gyengülnek majd. A választás Rajtad áll.

Tudsz róla, hogy mivel erősíted a negatív érzéseket? Ha állandóan azon gondolkodsz, és arról beszélsz, amit az illető elkövetett ellened. Ha újra és újra elmeséled másoknak a Veled történteket, hogy sajnáljanak Téged.

Persze nem azt tanácsoljuk, hogy légy antiszociális, és senkinek ne beszélj a negatív érzéseidről, vagy a szomorúságod okáról. A titkok megbetegítenek. Egyszerűen csak arról van szó, hogy van egy egészséges szint, ami felett már nem nyerhetsz abból, ha megosztod másokkal a fájdalmadat.

A megoldás az, hogy megpróbálsz egyre kevesebbet gondolni arra, hogy mit tettek Veled. Döntsd el, hogy megbocsátasz, és elengeded a sérelmedet, és egyúttal befejezed a témáról való fecsegést. Így könnyebben túllépsz majd rajta érzelmileg. Ezt sokszor nehéz megtenni, ha megbántottak, de úgy fogod érezni, hogy egy nagy kő esik le a szívedről. Lépj tovább!

(Forrás:lelkielet.hu /Fotó:thehappinesscoach.biz)